29 Ekim 2019 12:17

Manisa’da ulaşıma zam yapıldı, öğrenciler tepkili

Manisa’da ulaşım ücretlerine yapılan zamlar Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerinin tepkisini çekti.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Manisa’da ulaşım ücretlerinin yeni dönem başında artmasına Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri tepki gösterdi. Otobüse kartlı binişler 2 TL’den 2,50 TL’ye, kartsız binişler ise 3,50 TL’den 4 TL’ye yükseltildi. Ulaşıma yapılan zamla beraber Muradiye ve Uncubozköy Kampüsleri arası tek otobüs hattında yaşanan yoğunluk da tepki çekiyor. Muradiye ve Uncubozköy Kampüsleri arası öğrencilerin kullandığı 21 numaralı otobüs hattının seferlerinin azlığı, öğrencilerin üniversiteye ulaşmalarını zorlaştırdı.

‘GEREKLİ ŞİKAYETLERİ YAPTIK ANCAK DUYAN YOK’

Konuyla ilgili Evrensel’e ulaşan Celal Bayar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi şu ifadeleri kullandı:

“Manisa Laleli’de oturup Muradiye Kampüsünde eğitim görüyorum. Her gün derslere gidebilmek için evimden okula ulaşımı sağlayan tek toplu taşıma hattı 21 numarayı kullanmak zorunda kalıyorum. Bölümde okuduğum 2 senedir seferlerin azlığı konusunda sıkıntılar çekerken bu dönem başında ulaşım hatlarımıza zam geldiğini kartlı binişlerde 2 TL’den 2,50 TL, kartsız binişlerde ise 3,50 TL’den 4 TL’ye yükseldiğini öğrendik. Taşıdığı yolcuların yüzde 90’ı öğrenci olan bir hattın şehirdeki diğer hatlardan daha pahalı olması bir yana. Belediyenin yeni kullanmaya başladığı geniş kapasiteli elektrikli otobüslerin karşılığı olmayan bahaneler gösterilerek şehir hastanesi hattına boş bir şekilde hizmet ettiğini görüyoruz. Biz Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri olarak internet platformlarında birleşip CİMER’e gerekli şikayetleri yaptık ancak dişe dokunur yanıtlar alamadık. İlgili mercilerin sesimizi duymasını ve gereğinin yapılmasını istiyoruz.” (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TİSK'in işsizliğe dair "çözüm" önerisi, sömürüyü katlama yöntemi olan esnek çalışma!

SONRAKİ HABER

Eğitim emekçilerinin durumu, sendikalara bakışı ve arayışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...