23 Ekim 2019 20:42

İngiltere'de bir tırda 1'i çocuk 39 kişinin cesedi bulundu

İngiltere'nin Essex bölgesinde park edilmiş haldeki bir tırda aralarında 10 yaşlarında bir çocuğun da olduğu 39 kişinin cansız bedeni bulundu.

Fotoğraf: Tayfun Salcı/AA

Paylaş

İngiltere'nin Essex bölgesinde Grays kasabasındaki bir sanayi sitesinde park edilmiş haldeki tırın içinde 39 kişinin cansız bedeni bulundu. Tır sürücüsü cinayet şüphesiyle gözaltına alınırken, aralarında 10 yaşlarında bir çocuğun da bulunduğu kurbanların kimlikleri tespit edilmeye çalışılıyor.

Essex polisince yapılan açıklamada, ihbar üzerine Waterglade Sanayi Sitesi'ndeki bir tırın taşıdığı konteynerde yapılan incelemede 39 ceset bulunduğu bildirildi.

Belçika'nın Zeebrugge Limanı'ndan dün yola çıkarılan konteynerin gece yarısından sonra Essex'in Purfleet Limanı'na ulaştığı ifade edilen açıklamada, tır ile limandan alınan konteynerin Waterglade Sanayi Sitesi'ne getirildiği, aracın burada durakladığı sırada cesetlerin varlığının anlaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, tırın sürücüsü 25 yaşındaki Kuzey İrlandalı Mo Robinson'ın gözaltına alındığı kaydedildi.

Aralarında 10 yaşlarında bir çocuğun da bulunduğu kurbanların kimliklerinin tespitine yönelik çalışma başlatıldığı ifade edilen açıklamada, kurbanların göçmen olduğunun tahmin edildiği vurgulandı.

Polis, ilk açıklamasında kamyonun Bulgaristan'dan geldiğini ve Britanya Adası'na Galler'deki Holyhead Limanı'ndan cumartesi günü giriş yaptığını bildirmişti.

BBC'nin aktardığına göre Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, tırın Varna kentine kayıtlı olduğu ve bir İrlanda vatandaşına ait bir şirkete ait olduğu bilgisini paylaştı. Sözcü, "Polis, cesetlerin Bulgar olma ihtimalinin pek olmadığını söyledi" diye konuştu.

Bulgaristan televizyonu BNR, ismini açıklamadığı kaynaklara dayanarak Haziran 2017'de Bulgaristan'da kayıtlara geçen tırın ertesi gün ülkeden ayrıldığını ve tekrar dönmediğini bildirdi.

Karayolu Taşımacılığı Birliği Genel Başkanı Richard Burnett de tırın konteynerinde soğutma sistemi bulunduğuna ve sıcaklığın -25 dereceye kadar düşebileceğine dikkat çekti.

2000 yılında İngiltere'nin Dover kentinde 58 Çinli göçmenin cesedi bir kamyonda bulunmuş, kamyonun Hollandalı sürücüsü cinayetten hüküm giyerek hapis cezasına çarptırılmıştı. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Rus askeri polisi, mutabakat sonrası Suriye'nin kuzeyinde ilk devriyesini yaptı

SONRAKİ HABER

Yargı reform paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...