23 Ekim 2019 05:08

AKP Konya Milletvekili: AKP döneminde hiç kriz yaşamadık, kimse iş beğenmiyor

AKP Konya Milletvekili Halil Etyemez, AKP döneminde ekonomik kriz yaşanmadığını ifade etti ve yükselen işsizlik rakamlarıyla ilgili olarak da “iş beğenilmiyor” açıklamasını yaptı. 

Fotoğraf: DHA

Paylaş

AKP Konya Milletvekili Halil Etyemez, AKP Konya İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında Türkiye ekonomisi ve artan işsizlik rakamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre; AKP iktidarı boyunca ekonomik anlamda hiç kriz yaşanmadığını öne süren AKP'li Etyemez, “Bu ülkede 17 yıldır iktidarda bulunan bir partiyiz. Bugüne kadar ekonomik kriz yaşamamış bir ülkeyiz. Geçen seneden itibaren ekonomik olarak bir daralma yaşadık. Bu da dışarıdan bize yapılan müdahalelerle ilgiliydi. Ama süreç şimdi olumlu yönde seyretmeye başladı. Bu ekonomik daralmadan bir an önce toparlanmaya geçişimizin sebebi güçlü başkanlık sistemidir. Bu süreçte yeni başkanlık sistemiyle birlikte ekonomik anlamda daha hızlı kararlar alındı ve ekonomi bir toparlanma ivmesi kazandı. Bu yüzden başkanlık sistemi ülkemiz için büyük bir şans” diye konuştu.

“İŞSİZLİK RAKAMLARI BELLİ ORANDA YÜKSELMİŞ DURUMDA”

Artan işsizlik rakamlarına da değinen Halil Etyemez, işsizlikle ilgili ilginç yorumlarda bulundu ve şöyle konuştu:

“Geçenlerde Ereğli’de bir iş adamıyla oturduk. Bana çalıştıracak eleman bulamadıklarını söyledi. Suriye krizi yaşanmadan önce ben Çalışma Bakan Yardımcısıyken Konya’da iş adamlarımızla yaptığımız toplantılarda kimsenin iş beğenmediğini belirtip, eleman bulmakta zorluk çektiklerini anlatırlardı. Biz buna da şahidiz. Özellikle istihdam konusunda sanayideki ara eleman hususunda ciddi manada yol kastettik. Meslek liselerimizin sanayi bölgesinde kurulması ve özel sektöründe buna destek olmasıyla birlikte geliştireceğimiz yeni yöntemlerle birlikte işsizlik sorununu da en aza indireceğiz”

İŞSİZ SAYISI 1 MİLYON ARTTI

TÜİK’e göre gençlerin yüzde 27.1’i iş arıyor. İşsiz sayısı bir yılda 1 milyon kişi artarak 4.5 milyonu aştı. İşsizlik oranı yüzde 13.9'a yükseldi. Ekonomik krizin etkisiyle bir yılda, 748 bin kişi işini kaybetti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Beyaz Saray NYT ve Washington Post'un aboneliklerini sonlandırıyor

SONRAKİ HABER

10 maddelik Soçi Mutabakatındaki detay: Adana Mutabakatı nedir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...