22 Ekim 2019 18:43

UEFA Şampiyonlar Ligi | Galatasaray: 0 - Real Madrid: 1

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. hafta maçında Galatasaray sahasında Real Madrid ile karşı karşıya geldi. Maç konuk ekibin tek gollü üstünlüğüyle sona erdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, A Grubu'nda İspanya’nın Real Madrid ekibiyle Türk Telekom Stadı'nda karşılaştı. Maç, Real Madrid'in 1-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

Şampiyonlar Ligi’nin ilk haftasında Belçika’nın Club Brugge takımıyla deplasmanda 0-0 berabere kalan Galatasaray, ikinci haftada Fransız ekibi PSG'ye sahasında 1-0 yenilmişti. Şampiyonlar Ligi'nde 13 kez kupayı kaldırarak bu alanda rekoru elinde bulunduran Real Madrid ise A Grubu’nda 2 maçta 1 puan alabilmişti.

Türk Telekom Stadı’nda saat 22.00’de başlayan mücadeleyi, İtalya Futbol Federasyonundan hakem Daniele Orsato yönetti. Karşılaşma beIN Sports 1’den naklen yayınlandı.

 

Maçtaki tek gol 18. dakikada geldi. Real Madrid atağında Hazard’ın pasıyla ceza sahasında topu önünde bulan Toni Kroos, yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi.

İLK 11'LER

Galatasaray ve Real Madrid'in ilk 11'leri şöyleydi:

Galatasaray: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Nzonzi, Donk, Seri, Belhanda, Babel, Andone

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Casemiro, Kroos, Valverde; Rodrygo, Hazard, Benzema

FALCAO YİNE OYNAYAMADI

Sarı-kırmızılı takımda Kolombiyalı golcü Radamel Falcao, sakatlığı nedeniyle Real Madrid karşısında forma giyemedi. Aşil tendonunda ağrısı bulunan 33 yaşındaki Falcao, Süper Lig’deki Gençlerbirliği ve Demir Grup Sivasspor maçlarının ardından Real Madrid müsabakasında da sahadaki yerini alamadı.

8. RANDEVU

Galatasaray, Real Madrid ile bugüne kadar resmi maçlarda 7 kez karşı karşıya gelmişti. İki takım ilk müsabakalarına 25 Ağustos 2000 tarihinde UEFA Süper Kupa’da çıktı. Mücadeleyi sarı-kırmızılılar uzatmalarda Mario Jardel’in attığı altın golle kazanmış ve kupaya uzanan taraf olmuştu.

Son müsabaka ise UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında 27 Kasım 2013’de İspanya’da oynandı ve Madrid temsilcisi 4-1 kazandı. Galatasaray ile Real Madrid arasında oynanan 8 karşılaşmada sarı-kırmızılılar 3, eflatun-beyazlılar da 5 kez sahadan galip ayrıldı. Galatasaray 10 gol atarken, kalesinde 22 gol gördü. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TBMM Plan ve Bütçe görüşmeleri 6 Kasım'da başlıyor

SONRAKİ HABER

Soçi mutabakatı: Şam ile ilişkileri normalleştirme anlaşması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...