20 Ekim 2019 13:09

Yunanistan'ın yaralı mültecileri zorla Türkiye'ye geri gönderdiği iddia edildi

Yunanistan üzerinden Sırbistan'a gitmeye çalışan ve bindikleri otobüse ateş açılması ve devrilmesi sonucu yaralanan mültecilerin Yunan polisince zorla Türkiye'ye gönderildiği ifade edildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Yunanistan’ın, ülkede geçirdikleri trafik kazasında yaralanan Afganistan, Pakistan ve Sri Lanka uyruklu 22 mülteciyi yaralı halde Meriç Nehri üzerinden "geri itme" yöntemiyle Türkiye’ye gönderdiği iddia edildi. Mülteciler Edirne’de hastaneye kaldırıldı.

Türkiye’de bulunan Afganistan, Pakistan ve Sri Lanka uyruklu 44 mülteci, Sırbistan’a gitmek için kişi başı 3 bin avro karşılığında insan tacirleri ile anlaşıp Yunanistan’a geçti. Yunanistan’da kendileri için tutulan otobüse binen mülteciler, yaklaşık 1 saat ilerledikten sonra polis tarafından durdurulmak istendi. Otobüs sürücüsünün "dur" ihtarına uymayıp yola devam etmesi üzerine Yunan polisi otobüse ateş açtı. Açılan ateş üzerine sürücüsünün kontrolünden çıkan otobüs devrildi.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kazada, otobüste bulunan 2 kişi hayatını kaybederken, 22 kişi de yaralandı. Kazadan yara almadan kurtulanlar ise olay yerinden kaçtı. Yaralılar, iddiaya göre Yunan polisi tarafından Türkiye sınırına getirilerek Meriç Nehri üzerinden zorla Türkiye’ye gönderildi. Türkiye’ye gönderilen 22 mülteciyi jandarma ekipleri Edirne’nin Meriç ilçesine bağlı Kadıdondurma köyünde yaralı halde buldu. Vücutlarının çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan yaralı mülteciler, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Keşan ve Uzunköprü Devlet Hastanelerinde tedaviye alındı.

Yaralılardan Uzunköprü Devlet Hastanesinde tedavi gören Afganistanlı Abdülvahap Nasari (17), Yunan polisinin kendilerini yaralı halde botla Türkiye’ye gönderdiğini belirterek “Yunan polisi otobüse ateş etti ve araç devrildi. Olay yerinde 12 ve 63 yaşındaki iki Afganistanlı öldü. Ambulans kaza yerine çok geç geldi. Bizi aç susuz saatlerce beklettiler. Daha sonra Yunan polisi bizi yaralı halde bota bindirip Türkiye’ye zorla gönderdi” dedi. Omzundan yaralanan Şevket Muhammet (19) ise “Yunan polisi bizi botlara bindirip sudan zorla geri gönderdi” dedi. Durumlarının iyi olduğu belirtilen yaralıların tedavisi sürüyor. (Edirne/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Liman ve metal işçisinden mektup: Halklar kardeş, işçiler birlik olsun

SONRAKİ HABER

SDG Resulayn'dan çıktı, Türkiye'ye bağlı güçler kente girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...