19 Ekim 2019 05:29
Son Güncellenme Tarihi: 19 Ekim 2019 12:31

Çatışma durdu, sosyal medya operasyonları sürüyor: 4 tutuklama

Suriye'de operasyona ara verilirken; operasyonu eleştirenlere dönük gözaltı ve tutuklamalar tüm hızıyla devam ediyor.

Fotoğraf: AA

Paylaş

ABD ile Türkiye arasında sağlanan ateşkesle  Suriye’de çatışmalar önemli ölçüde biterken, operasyona tepki gösterenlere dönük sosyal medya operasyonları devam ediyor. Adana ve Kırklareli’de 4 kişi daha sosyal medya hesaplarında operasyonu eleştirdiği için tutuklandı.

Adana’da sosyal medyadan “terör propagandası” yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişiden 3'ü tutuklandı.

Adana’da ev baskınlarıyla gözaltına alınan 13 kişi savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye gönderildi. 3 kişi tutuklanırken, 10 kişi için adli kontrol uygulaması kararı verildi.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ahmetbey’de de operasyonu eleştiren sosyal medya paylaşımı nedeniyle bir kişi gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.R.B, “terör örgütü propagandası” iddiasıyla tutuklandı.

MUHABİR ÖZLEM ORAL GÖZALTINA ALINDI

Mücadele Birliği Gazetesi muhabiri Özlem Oral, Suriye operasyonuna ilişkin haber paylaşımı yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Acar’ın da evi polislerce basıldı.

Oral’ın Eyüp’te bulunan evi polis tarafından basıldı. Oral, evinde yapılan arama sonrası gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Oral’ın “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” ve “terör örgütü propagandası” yaptığı iddialarıyla gözaltına alındığı ifade edildi.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Acar'ın evi de aynı saatlerde polislerce basıldı. Acar’ın evde olmaması üzerine arama işlemi gerçekleştiren polis daha sonra evden ayrıldı.

Öte yandan İstanbul'da Abdullah C. ve Ahmet A. isimli iki kişi de yine ev baskınıyla gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da sis nedeniyle Şehir Hatları'nın bazı seferleri iptal edildi

SONRAKİ HABER

İHD Eş Başkanı Eren Keskin: Nadira Kadirova’nın dosyası kapatılmak isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...