18 Ekim 2019 18:05

Bakan Akar, ABD Savunma Bakanı Esper ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile güvenli bölge ve ateşkes konusunda telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Resulayn | Fotoğraf: DHA (Arşiv)

Paylaş

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD Savunma Bakanı Mark Esper telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Akar'ın Esper ile telefon görüşmesinde, ‘Güvenli Bölge’nin tesisine yönelik çalışmanın başarılı olmasının hedeflendiği ifade edildi.

Görüşmede, ABD'den taahhütlerini yerine getirmesinin beklendiği, mutabakatta belirtildiği şekilde 120 saat içerisinde, SDG’nin geri çekilmesinin tamamlanmasının yakından takip edildiği kaydedildi.

ESPER: GÜVENLİ BÖLGEDE ABD KARA GÜCÜ GÖREV ALMAYACAK

Anlaşma konusunda açıklamalarda bulunan ABD Savunma Bakanı Mark Esper ise “Türkiye’nin bu anlaşmaya tam bir şekilde uyması gerektiğini, Türk güvenlik güçlerinin kontrol ettiği bölgelerdeki tüm halkın güven ve huzurunu sağlamasını beklediğimizi ifade ettik. Dini ve etnik azınlıkların korunması halen yönetimin odağında olacak” dedi.

ABD’nin kuzeydoğu Suriye’den çekilmeye devam ettiğini ifade eden Esper, “Bu güvenli bölgenin uygulanmasında ABD kara gücü görev almayacaktır. Ancak hem Türkiye hem de SDG ile iletişim halinde olacağız” diye konuştu.

ÖZERK YÖNETİM: ATEŞKES ANLAŞMASINA GÖRE HAREKET EDECEĞİZ

Anlaşmaya ilişkin bir başka açıklama da Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetiminden geldi. ABD ve Türkiye arasında varılan ateşkes anlaşmasına ilişkin yazılı açıklama yapan özerk yönetim ateşkese uyacaklarını açıkladı. Açıklamada ateşkes anlaşmasının Tel Abyad (Girê Spî) ve Resulayn (Serêkaniyê) arasındaki bölgeleri kapsadığı ifade edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bölge barolarından kayyum başvurusunun yanıtlanmamasına tepki

SONRAKİ HABER

HDP, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında tazminat davası açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...