16 Ekim 2019 11:49

Barolar yeterli sayıya ulaştı, TBB'de olağanüstü genel kurul süreci başlayacak

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Külliye'deki açılış törenine katılmasının ardından olağanüstü genel kurul çağrısı yapan barolar yeterli sayıyı ulaştı.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan | Fotoğraf: TBB

Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Külliye'deki açılış törenine davetine katılmasının ardından olağanüstü genel kurul çağrısı yapan barolar yeterli sayıyı buldu. 10 Baronun yönetim kurulları olağanüstü genel kurul çağrısı kararı aldı. 

Yeni adli yıl açılışının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılmasını protesto eden barolar, davete katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetiminin değişmesi için harekete geçmiş, TBB’nin olağanüstü genel kurula çağrılması için delegeleriyle toplantı kararı almıştı.

Kurultay için gereken imza sayısına ulaştıklarını açıklayan Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Twitter'da yaptığı paylaşımı ile TBB'nin olağanüstü seçimli genel kurula çağrıldığını belirtti: "TBB delegelerimiz ve akabinde yönetim kurulumuz ile yaptığımız toplantılar sonucunda, TBB’ nin olağanüstü seçimli genel kurula çağrılmasına karar verilmiştir. Nihayet 10 baroyu bulduk."

Urfa Baro Başkanı Abdullah Öncel de sosyal medya hesabından "14.10.2019 tarihli yönetim kurulu toplantımız da Türkiye Barolar Birliği'nin olağanüstü genel kurula çağrılması kararı alınmıştır" açıklaması yaptı.

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, "Aydın Barosu olarak TBB Genel Kurulunu olağanüstü toplantıya çağırmaya davet yönünde oybirliği ile aldığımız karardan sonra, bugün 3 baromuzun daha bu yönde karar aldığını ve toplam 10 Baro Yönetim Kurulu kararının bulunduğu açıklandı. Meslek camiamız için hayırlı olmasını dilerim" dedi. 

Olağanüstü genel kurul çağrısı kararı alan barolar İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Bursa, Aydın, Diyarbakır, Urfa ve Van oldu.

Yeni adli yıl açılışının Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılmasına tepki gösteren 52 baro, törene katılmayarak boykot etmişti. Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki adli yıl açılışına katılan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu tepkiler üzerine avukatların, stajyer avukatların ve vatandaşların sorunlarını çözmek için saraya gittiğini iddia etmiş: “Bin tane sorunu çözmek için Alman Şansölyesi ile mi görüşmeliydik, o zaman mı alkışlanacaktık? Bu sorunları çözmek için İngiliz başbakanına mı gitseydim? Elbette Türkiye'yi kim yönetiyorsa ona gittik, gideceğiz” savunmasında bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde inşaat bitmeden dersler başladı

SONRAKİ HABER

Suriye operasyonunda 8. gün: "Suriye ordusu Rakka ve Kobani'ye girdi" iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...