14 Ekim 2019 14:14

Büyük şirketlerin kredi borçları yeniden yapılandırılacak

Türkiye Bankalar Birliği büyük şirketlerin borçları için yeniden yapılandırma uygulanacağını duyurdu.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) büyük ölçekli şirketler için yeniden yapılandırma uygulamasına başlanacağını duyurdu. Küçük ölçekli şirketler de yeniden yapılandırma uygulaması için onay beklendiği kaydedildi.

Uygulamadan banka ve finansal kurumlara 25 milyon TL ve üzerinde kredi borcu bulunan büyük ölçekli şirketler yararlanabilecek.

İFLAS KARARI BULUNANLAR YARARLANAMAYACAK

TBB açıklamasında şu bilgiler yer aydı:

“Haklarında  iflas kararı  bulunan  borçlular yapılandırmadan yararlanamayacaktır. FYY sürecine  alınabilecek borçlular; en yüksek üç alacaklı kuruluştan  birine, Çerçeve  Anlaşması  ekinde belirtilen formata  uygun bir başvuru ve  taahhüt mektubuna, sürecin  gerektirdiği diğer  belge ve  bilgileri de ekleyerek başvuruda bulunabilecektir. Çerçeve Anlaşması’nı imzalayan  alacaklı  kuruluşlar Türkiye Bankalar Birliği tarafından güncel olarak ilan edilecektir.

Başvurusu kabul edilen borçlular için durumun korunması süreci başlayacak olup durumun korunması sürecinin   başlaması   halinde, Çerçeve Anlaşmasını imzalamış bulunan alacaklı kuruluşlar; borçlu hakkında yeniden yapılandırılan alacaklara ilişkin olarak icra takibi yapamayacak (zamanaşımı ve hak düşürücü süreler nedeniyle hak kaybına yol açacak durumlar hariç olmak üzere),mevcut takiplere  devam edemeyecek,  yeni takipler açamayacak ve diğer yasal yollara başvuramayacaktır. Borçlunun başvuru  tarihinden önce herhangi bir Alacaklı  Kuruluş  tarafından başlatılmış yasal  takipler  sonucu; satış  günü belirlenmiş  olması,  ihalenin feshi davasının devam etmesi, borcun icra taahhüdüne bağlanmış olması, tasarrufun iptali davasının devam etmesi halinde bu işlemler finansal yeniden yapılandırmadan etkilenmeyecektir.” (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden Emine Ercan Çorum’da anıldı

SONRAKİ HABER

"Yanlış dış politikanın faturasını ödemek istemiyoruz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...