14 Ekim 2019 13:48

Tahliye edilmesi gereken hasta tutuklu serbest bırakılmıyor

6 ay önce tahliye edilmesi gerekirken hâlâ cezaevinde tutulan hasta tutuklu Çekdar Yürek’in babası Nihat Yürek, oğlunun derhal serbest bırakılmasını istiyor.

Nihat Yürek (solda) ve Çekdar Yürek (sağda) | Fotoğraf Nihat Yürek tarafından Evrensel'e ulaştırılmıştır.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

2011’de “örgüt üyesi olma” iddiasıyla 11 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Çekdar Yürek’in geçtiğimiz 22 Nisan’da şartlı tahliye edilmesi gerekiyordu. Ancak Yürek, hakkında hiçbir disiplin cezası olmamasına rağmen, cezaevi müdürünün mahkemeye sunduğu raporda yazdığı, “işlediği suçtan pişmanlık duymadığı ve toplumla bütünleşmeye hazır olmadığı” kanaatinden dolayı serbest bırakılmadı. Yürek’in annesi Aynılmet Yürek ise, durumu protesto etmek için 19 Eylül’den bu yana Tekirdağ Adliyesi önünde oturma eylemi gerçekleştiriyor.

‘OĞLUM İÇİN ADALET İSTİYORUM’

Yürek'in annesi Aynılmet Yürek,  yaşadıklarını şu sözlerle aktardı: “Oğlumun cezası bitti ama bırakmıyorlar. Batman’dan oğlum için Tekirdağ’a geldim, kız kardeşimin yanında kalıyorum. Bir aydır buradayım, adliyenin önünde oğlum için adalet arıyorum. Çok zor durumdayım. Oğlumu bıraksınlar, oğlum hastadır. 47 yaşındayım, bende perişan oldum. Adalet istiyorum. Anneyim, bir anne evladı için yaşar.”

‘TAHLİYE EDİLMESİNİ İSTİYORUZ’

Oğlunun tahliye edilmemesine tepki gösteren baba Nihat Yürek, “Benim oğlum dokuz yıldır cezaevinde. Cezası 22 Nisan’da bitti, 6 aydır cezaevinde alıkonuluyor. 22 Nisan’da cezaevi kapısına gittik, oğlumuza kavuşmak için. Bize ‘bırakmıyoruz’ dediler. Cezaevinde alıkonulmasının gerekçesini ise ‘pişmanlık duymadığını’ olarak söylediler. Oğlum cezaevine girdiğinde 16 yaşındaydı. Bizim çocuğumuz hastadır. Sarılık hastası ve orada tedavisi yapılamıyor. Tek istediğimiz çocuğumuzun sesini duyurmak. Tahliye edilmesini istiyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Savaş ortamında gazetecilik ve etik

SONRAKİ HABER

Devrimci Gençlik yöneticisi Ekrem Ekşi anıldı: Hala Taşkışla onun sesiyle inliyordur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...