13 Ekim 2019 01:42

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: "Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır''

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın ve Barış Pınarı Harekatı'nın savaş; akanın su değil kan olduğunu ifade etti. Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Akıncı'yı kınadı.

Fotoğraf: Ali Ruhluel/DHA

Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye'nin Suriye'de Fırat'ın doğusuna yönelik gerçekleştirdiği ve "Barış Pınarı" adı verilen operasyona yönelik açıklamalar yaptı. Akıncı ''şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır'' dedi.

Fırat'ın doğusunda sürdürülen operasyonun 4. gününde açıklama yapan KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, "1974 Kıbrıs Barış Harekatı"nın da bir savaş olduğunu ifade etti.

"BARIŞ PINARI DESEK DE..."

Akıncı, "1974'te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır. Bu nedenle bir an önce dialog ve diplomasinin devreye girmesi en büyük dileğimdir" ifadelerini kullandı.

FUAT OKTAY'DAN KINAMA

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın "Barış Pınarı" adı verilen askeri operasyona yönelik açıklamalarına ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşımda bulundu. Akıncı'nınTürkiye'nin yanında olmayan talihsiz bir açıklama yaptığını vurgulayan ve esefle kınadığını belirten Oktay, "1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda, bölgeye barış ve huzurun getirilmesi amacıyla yapılan kahraman ordumuzun mücadelesi ile bugün Suriye’de Barış Pınarı Harekatı ile verdiğimiz mücadele aynı ruhla yapılmaktadır. Akıncı’nın cumhurbaşkanı sıfatıyla yaptığı açıklama tarih bilinci ve bilgisi yoksun bir açıklamadır. Bu talihsiz açıklamanın Kıbrıs Türkü'nün görüşünü yansıtmadığına inanıyorum. Ülkemizin yürüttüğü haklı mücadeleyi hiçe sayan bu yaklaşım, kalpleri her zaman Türkiye ile atan Kıbrıs Türk halkının vicdanında mahkum olacaktır. KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın açıklamaları Boğaz Şehitliği'nde koyun koyuna yatan mücahit ve Mehmetçiklerimizin kemiklerini sızlatmıştır" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fırat’ın doğusuna operasyonda 5. gün: Resulayn'da çatışmalar sürüyor

SONRAKİ HABER

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna düzenlediği operasyon çeşitli ülkelerde protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...