11 Ekim 2019 01:45
Son Güncellenme Tarihi: 11 Ekim 2019 15:49

Baltalimanı Hastanesinde meslektaşını öldüren doktor tutuklandı

Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meslektaşını öldüren doktor tutuklandı.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Can Deniz ERALDEMİR
İstanbul

Sarıyer’deki Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesinde 2 asistan doktor arasında çıkan bıçaklı kavgada, bir doktor hayatını kaybetti. Meslektaşını öldüren asistan doktor Yavuz Sümter, "tasarlayarak kasten adam öldürme" suçundan tutuklandı.

Hastanede görevli Asistan Doktor Yavuz Sümter ile Asistan Doktor Kaan Erol arasında çıkan tartışma sırasında Yavuz Sümter, Erol’u defalarca bıçakladı. Ağır yaralanan Erol, meslektaşlarınca yapılan ilk müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yavuz Sümter ise gözaltına alındı. 

İstanbul Tabip Odası tarafından olayla ilgili yapılan açıklamada; “Yaptığımız görüşmelerde edindiğimiz bilgiler Dr. Kaan Erol’la Yavuz Sümter arasında bir husumet olduğu, olay gecesi ‘az hasta bakma/çok hasta bakma, az çalışma/çok çalışma’ ya da başka bir nedenle tartıştıkları doğrulanmamaktadır. Yavuz Sümter’in olay gecesi hastanede nöbetçi/görevli olmadığı ve sabaha karşı yanında bir bıçakla hastaneye gelip doğrudan acil doktor odasına yönelerek cinayeti işlediği görgü tanıklarınca ifade edilmektedir. Edinilen bu bilgilerden taammüden bir cinayetin söz konusu olduğu anlaşılmaktadır” denildi

"MESAİ SAATİ VE DİNLENME YOK"

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şube Eş Başkanı Ferdane Çakır, sağlık çalışanlarının uzun süreli ve ağır çalışma koşullarına dikkat çekerek “Cinayeti işleyen asistanın psikiyatrik bir ön tanısı olsa dahi, özellikle cerrahi ve ortopedik branşlardaki katı hiyerarşik yapılanma bunda etkendir. Doktorların asistanlık süresi boyunca mesai saati denilen bir kavramları yok. Sabah işyerine gelir, ertesi gün nöbetçi değillerse ellerindeki vaka bitene kadar çalışır, nöbetçi ise de ertesi günün akşamına kadar hastanede kalır” dedi. Bu sebeple istifa eden çok sayıda asistanın olduğunu belirten Çakır, “Hiç dinlenilmeden ameliyatlara girilmesi ve hasta sayısı üstünden puanlama yapılması da önemli bir faktördür. Sonuçta aldıkları eğitimle sahada gördükleri ters düşüyor” ifadelerini kullandı.

Hastane çalışanları da iki asistanın bir süre önce iş yükü sebebiyle tartıştığını belirtti.

İl Sağlık Müdürlüğü de olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

ÖNCEKİ HABER

Dersim Dernekleri Federasyonu: Barış demekten vazgeçmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

İÜ Cerrahpaşa eğitime 22 Ekim’de devam edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa