Kadıköy'de 10 Ekim anmasına polis müdahalesinde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Kadıköy'de 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler anısına eylem düzenlendi. Basın açıklaması sırasında operasyona yönelik sloganlar atılınca polis sert müdahale etti.

10 Ekim 2019 11:34
Son Güncellenme Tarihi: 11 Ekim 2019 14:43
Paylaş

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler için Kadıköy İskelesi’nde (10 Ekim) kitlesel bir anma etkinliği düzenledi. Çok sayıda sendika, meslek örgütü, siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün katıldığı anmada, “Unutmayacağız, affetmeyeceğiz” mesajı verildi. Açıklamalar sırasında anmaya polis müdahale etti, 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan biri çocuk 10 kişi (11 Ekim) savcılık ifadelerinin ardından haklarında adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı. 

"ASLA YILMAYACAĞIZ"

10 Ekim Ankara Katliamı’nın 4. Yılında yaşamını yitiren 103 kişi, Kadıköy İskele Meydanı’nda gerçekleştirilen eylemle (10 Ekim) anıldı. Açıklamada ilk olarak 10 Ekim Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun konuştu; “Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki yılmayacağız. Emeğe sahip çıkmalı, barışın peşinden gitmeli, dayanışmayı büyütmeliyiz” dedi. Suruç aileleri adına konuşan Yasemin Poyraz da “Ankara için adalet, Suruç için adalet istiyoruz. Adaletsiz mahkemelerde yargılanıyoruz. Dayanışmayı büyütmeliyiz” dedi.

ALINMAYAN ÖNLEMLERE TEPKİ VARDI

Ortak açıklamayı okuyan DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kamber Saygılı da “Emek, demokrasi ve barış mitingi yapılacaktı Ankara'da. İki IŞİD’li canlı bomba ellerini kollarını sallayarak on binlerce insanın arasına girdi” dedi ve katliam günü alınmayan önlemlere dikkat çekti.

Saygılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Sırıtan makamları unutmayacağız. Yerde yaralılar yatarken gaz bombası atılmasını, su sıkılmasını unutmayacağız. Yıllar süren davalarda halkın önüne birkaç suçlunun atılıp, gerçek sorumluların gizlenmesini unutmayacağız.”

POLİS SERT MÜDAHALE ETTİ

Açıklama sırasında "Biji Bervedana Rojova" sloganı atılmasından hemen sonra polis anonsu, ardından da müdahalesi başladı. Anmaya katılan yurttaşları darbederek alandan çıkaran polis çok sayıda gözaltı yaptı. Yine polis anıtın üstünde bulunan gazetecileri de darbederken görüntü almalarını da engelledi.

GÖZALTILAR SERBEST BIRAKILDI

Polis müdahalesinde gözaltına alınan biri çocuk 10 kişi emniyet işlemleri tamamlandıktan sonra Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’ne getirildi. Savcılık ifadeleri alınan biri çocuk 10 kişi, haklarında adli kontrol şartı verilmesi talebiyle mahkemeye sevk edildi. Biri çocuk 10 kişi, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla 11 Ekim'de serbest bırakıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

(İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Gazete dağıtımcılarına destek olma çağrısı

SONRAKİ HABER

Gazeteciler Alican Uludağ ve Duygu Güvenç'in Brunson davasında 3. duruşma görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...