10 Ekim 2019 04:05

Ankara Katliamı'nda çocuklarını kaybeden Doğan ailesi: "Barış hemen şimdi"

10 Ekim Ankara Katliamı'nda çocukları Güney Doğan’ı kaybeden anne Derman Doğan ve baba Mustafa Doğan: “Umut için, kaybettiklerimiz için barış dememiz lazım.”

10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybeden Güney Doğan'ın annesi Derman Doğan (sağda)

Babası Mustafa Doğan (solda)

Paylaş

Can Deniz ERALDEMİR
İstanbul

10 Ekim Katliamında hayatını kaybeden İTÜ inşaat mühendisi öğrencisi Güney Doğan’ın annesi Derman Doğan “Güney’im barış için, kardeşlik için oraya gitti” dedi, Güney’in barış ve kardeşliğin sağlandığı güzel bir Türkiye’de yaşamak istediğini vurguladı. Katliamın Ankara’nın göbeğinde yaşandığını hatırlatan Doğan, katliam sonrasında da polisin gaz sıktığını ve ambulansların alana girmesine izin vermediğine dikkat çekti.

Mahkeme sürecinin kendisini kötü etkilediğini aktaran anne Doğan, “Daha çocuğumun katilleri yakalanamadı, cezalandırılmadı. Katiller ellerini kollarını sallayarak aramızda dolaşıyorlar" dedi. Yargılama sürecinde mahkemelere gitmenin kendisini zorladığını belirten Doğan, “Yaşadığımız acıya rağmen, orada bize bir mahkummuşuz gibi davranıyorlar. Oradaki sanıklara daha çok ilgi gösteriyorlar. Onlar korunuyor” dedi.

Güney Doğan’ın babası Mustafa Doğan da Ahmet Davutoğlu'nun katliam sürecinde baş sorumlulardan birisi olduğuna hatırlattı ve “Kendi sorumluluk alanlarının suistimal edildiğini düşünüyorsa hemen çıkıp açıklaması gerekir. Vicdana sahip bir insanın her şeyi açıklaması gerekir” ifadelerini kullandı.

"BU KATLİAMDAN SONRA İNSANLAR SOKAĞA ÇIKAMAZ OLDULAR"

Barış talebini bu halkın çoğunluğunun istemi olduğuna dikkat çeken Mustafa Doğan, “O katliamdan sonra insanlar sokağa çıkamadılar. O bombalardan sonra insanlar kitleler halinde 1 Mayıs'a katılamadılar” dedi. 12 Eylül'ün bu etkiyi yapamadığına dikkat çeken Mustafa Doğan, "Bugün gerçekten barışın gelmesi gerektiği bir dönem ama toplumsal refleksimiz çok geriye çekildi” dedi. “Çok daha gür bir şekilde savaşa hayır, barış hemen şimdi dememiz gerekiyor” diyen Doğan, “Umut edebilmek için, kaybettiklerimiz için hiçbir tane gencimiz ölmesin diye, annelerin göz yaşları dinsin diye barış dememiz lazım” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli’de operasyonu protesto etmek yasaklandı

SONRAKİ HABER

Dersim'de HDP'nin "Suriye operasyonu" açıklamasına polis engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...