08 Ekim 2019 20:38

Novares işçileri: Mücadele ettik, taleplerimizi kabul ettirdik

Novares işçileri talepleri için birlik oldu ve patrona taleplerini kabul ettirdi: Çok kez ispatlandığı gibi işçiler birleşirse kazanır. Bizim bu küçük eylemimiz de bunun küçük bir örneği.

Novares işçileri ağır çalışma koşullarına karşı eylem yaptı | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Novares işçileri
Gebze

Merhaba;

Bizler Gebze Novares fabrikasında çalışıyoruz.

Petrol-İş Sendikası üyesi işçiler olarak geçtiğimiz günlerde fabrikamızda bir eylem gerçekleştirmiştik. Evrensel gazetesi okurları olarak, bu eylemlerimizi takip etmişsinizdir.

Ancak biz yine de kısa bir hatırlatma yaparak mektuba başlayalım.

Esnek kuralsız çalışma yaptırılmaya başlanmış az adamla çok iş yaptırılıyordu. Buna rağmen en insani taleplerimiz olan WC’lerden soyunma odalarına, iş güvenliği tedbirlerinden bazı bölümlerde iş yükünün ağırlığının insan artırarak hafifletmeye kadar olan isteklerimiz zamana yayılarak yapılmıyordu.

Bunun üzerine bizleri dikkate almayan yönetime kendimizi fark ettirmeye ve oyun oynamadığımızı göstermeye karar verdik önce fazla mesailere kalmadık ve iki vardiyada giriş çıkışlarda alkışlı sloganlı yürüyüşler yaptık. Bunun üzerine temsilcilerle görüşmeye başladılar, sonrasında taleplerin tümünü kabul ettiler ve hayata geçirdiler.

Şimdi o eylemi gören, okuyan dostlarımız bizlere, “Eee eylem yaptınız da ne oldu?​” diye soruyorlar.

Ne demişler işçi birlik olursa kazanamayacağı mücadele yok. Taleplerimizin neredeyse tamamını Novares yönetimi kabul etti. Eylemlerimiz işçilerin lehine sonuç verdi. Çünkü haklı bir talep ile yola çıktık ve her zaman olduğu gibi birbirimize kenetlendik. Hepimiz bir olduk. Ve mücadelemiz sonucu kazandık.

Son dönemde ülkemizde ne yazık ki işçi haklarına yönelik saldırılar arttı. İşçi ve emekçilerin ise öfkesi birikiyor. Bazıları, “İşçilerden ses çıkmıyor” dese de biz biliyoruz ki, bu haksızlık böyle devam etmez. Bizim fabrikamızdaki kazanım bu açıdan önemli bir gelişmedir diye düşünüyoruz.

Çok kez ispatlandığı gibi işçiler birleşirse kazanır. Bizim bu küçük eylemimiz de bunun küçük bir örneği. Elbette rehavete kapılmıyoruz. Birliğimizi daha güçlü sağlamak için sürekli çalışıyoruz. Haksızlık her zaman oluyor. O halde biz de her zaman daha güçlü olmalıyız, birlikte karşı gelmeliyiz. İşçiler yeter ki birleşsin. Ancak haksızlıklara birlikte cevap verebiliriz.

ÖNCEKİ HABER

Banvit’te işçilere yönelik baskılar arttı

SONRAKİ HABER

Eski bakan Nihat Ergün AKP'den istifa ettiğini duyurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa