08 Ekim 2019 09:35

YTÜ’de yemekhane sorunu sürüyor

Yıldız Teknik Üniversitesi yemekhanesinde menüde belirtilen yemekler yerine farklı yemekler servis ediliyor. Öğrenciler, yemek bittiğinde ise tabldotların sebzelerle doldurulduğunu söylüyor.

YTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu | Fotoğraf: yildiz.edu.tr

Paylaş

Yıldız Teknik Üniversitesine (YTÜ) yapılacak millet bahçesi projesiyle öğrencilerin tepkisini üzerine toplayan üniversite yönetimi, yemekhane sorununa da bir çözüm getirebilmiş değil. Yemekhane menüsünde belirtilen yemekler yerine farklı yemeklerin servis edildiğini anlatan öğrenciler yemek bittiğinde ise tabldotların meyve veya sebzelerle doldurulduğunu söylüyor.

Yemeklerin öğrenci kapasitesini karşılayacak şekilde yapılmasını isteyen öğrenciler, yemekhanenin açılışından kısa bir süre sonra menüdeki yemeklerin bittiğinin söylendiğine dikkat çekiyor. Menü dışında uzun yemekhane kuyruklarından da şikayetçi olan öğrenciler, öğle arasının büyük bir bölümünün yemekhane kuyruğunda geçtiğini belirtiyor. Kampüs içinde bulunan özel işletmelerdeki yemek ücretleri de öğrenci bütçesinin çok üstünde bulunuyor. Öğrenciler, üniversite yönetiminin ‘mutlu kampüs mutlu öğrenci’ sloganını hatırlatarak öğrencilerin tepkilerini yanıtsız bırakan ve müdahale etmeyen okul yönetiminin öğrencileri çaresiz bırakıp mutsuz ettiğini ifade ediyor. (İstanbul/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ öğrencileri: Burs miktarı artırılmalı, kredi borçları silinmelidir

SONRAKİ HABER

Galata Kulesi'nin devamındaki surlar bakımsızlıktan yıkılma tehlikesi altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa