08 Ekim 2019 09:31

ODTÜ öğrencileri: Burs miktarı artırılmalı, kredi borçları silinmelidir

ODTÜ İktisat Bölümünden öğrenciler Evrensel'e mektup yazdı: İşsiz kalma korkusu, kredi borcunun nasıl ödeneceği, geleceğin belirsizliği ağır bir yük.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

ODTÜ İktisat Bölümünden öğrenciler

Merhaba Evrensel gazetesi okurları, ODTÜ’de öğrenim gören iki iktisat öğrencisi olarak yaşadığımız sorunları sizlerle paylaşmak istiyoruz. 

Günde en az üç kere ya mobil bankacılık uygulamalarını kontrol ediyoruz sürpriz bir şekilde 'hesabınıza para yattı' mesajını görebilmek umuduyla ya da cüzdanımızı kontrol ediyoruz günü geçirmeye yetecek kadar paramız var mı, ne kadar paramız kalmış diye. Hatta cüzdanımızı iyice karıştırıyoruz belki kenarda köşede unutulmuş bir 10 lira buluruz diyoruz.

"Umut fakirin ekmeğidir" lafı hayatımızın anlamı olmuş tabii. Ama biz derslerimize, bilime, sanata ve dünyayı nasıl iyi hale getirebileceğimize kafa yormaya çalışırken neden kafamızın büyük bir kısmını ayın sonunu nasıl getireceğiz sorusu meşgul ediyor? Bizce bu sorunun cevabı yetersiz burs imkânları ve burs miktarının azlığı. Bir öğrencinin öncelikli endişesi geçinme sorunları olmamalıdır. Dersleri veya aynı zamana denk gelen etkinliklerden hangisine gideceği olabilir ama maddi sıkıntı olmamalı öncelik. Aynı şekilde, mezun olmaktan korkmamalı bir öğrenci ama biz korkuyoruz, işsiz kalma korkusu, kredi borcunun nasıl ödeneceği, geleceğin belirsizliği ağır bir yük. İşte tam da bu yüzden bu yükün hafiflemesi, bu sorunların azalması için burs miktarı ve imkânları artırılmalı kredi borcu da silinmelidir. Biz bu yüzden ‘eğitim hakkımız, burs ihtiyacımız’ kampanyasına katılıyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Müziğin yıldızları BİFO’yla sahne alacak

SONRAKİ HABER

YTÜ’de yemekhane sorunu sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...