08 Ekim 2019 04:14

Somalı madenciler: Biz bu yoldan dönmeyiz

Ankara’ya yürümek için yola çıkan ama Manisa Valiliği tarafından yürüyüşleri engellenen madenciler Kırkağaç'ta nöbet tutmaya devam ediyor.

Fotoğraf: Bağımsız Maden İş

Paylaş

Soma’da 5 yıl önce işten atılan ve tazminatları ödenmeyen madencilerin Ankara’ya başlattığı yürüyüşe engel devam ediyor. Manisa Kırkağaç’ta yürüyüşleri Valilik tarafından engellenen madenciler, keyfi tutuma tepki göstererek, “Biz bu yoldan dönmeyiz” dedi.

Manisa 1. İdare Mahkemesi tarafından yürüyüşün madencilerin en temel, en demokratik hakkı olduğunu, eğer bu yürüyüş durdurulursa telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağını belirtmesine rağmen Manisa Valiliği tarafından keyfi bir şekilde yürüyüşleri engellenen madenciler, Manisa Kırkağaç’ta kurdukları çadırlarda bekleyişlerini sürdürüyor.

4 gündür yağmur çamur demeden eylemlerini sürdüren madenciler, başvurulara karşılık Manisa Valiliğinin sözlü olarak “1 hafta içinde döneriz” dediğini aktardı. Madenciler ayrıca, çarşamba günü işçileri temsilen 5 madencinin Ankara giderek AKP grup başkan vekilleriyle görüşeceklerini ifade etti. Aynı zamanda enerji bakanı yardımcısının da madencileri arayarak çarşamba günü görüşmek istediğini aktaran işçiler, sosyal medyadan şu ifadeleri paylaştı: “Yağmur çamur bilmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz. Davulumuz, zurnamız direniş alanında. Moralimiz yüksek, yüreği bizle atan milyonlarca emekçiyi selamlıyoruz. Sadece kendimiz için değil emeğiyle, onuruyla, alın teriyle geçinenler için de o yolu açacağız.” (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gezi direnişi davasında Osman Kavala'nın tutukluluğuna devam kararı

SONRAKİ HABER

Berat Albayrak'tan EYT açıklaması: Gündemimizde yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...