07 Ekim 2019 07:44

Faruk Bildirici'den "O Ses Türkiye" eleştirisi: RTÜK çalışanının katılması etik değil

Faruk Bildirici, RTÜK çalışanı Fethi Ahmet Fırat'ın "O Ses Türkiye" programına katılmasını ve programda jüri ile arasında geçen diyaloğu eleştirdi ve incelenmesi gerektiğini söyledi.

Fethi Ahmet Fırat adlı RTÜK çalışanı "O Ses Türkiye" programına katıldı | Görsel: "O Ses Türkiye" YouTube hesabından alınan ekran alıntısı | Kolaj: Evrensel

Paylaş

Medya Ombudsmanı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Faruk Bildirici, TV8’de yayımlanan "O Ses Türkiye" programında RTÜK’te çalıştığını belirten Fethi Ahmet Fırat’ın katılmasını ve programda geçen diyalogları eleştirdi. Bildirici, "RTÜK olarak, denetlemekle yükümlü olunan bir kanalın yarışmasına bir RTÜK çalışanının Üst Kurul Başkanı'nın teşviki ile gönderilmesi kesinlikle etik değildir" dedi.

Kişisel Twitter hesabında paylaşımlarda bulunan Bildirici, "O Ses Türkiye programında 5 Ekim akşamı yaşananlar tam bir skandaldır. F.A. Fırat adlı katılımcı, ‘RTÜK çalışanı’ olduğunu açıklayınca Acun Ilıcalı, ‘İlk defa hani RTÜK ile ilgili bir konuda biz bu tarafa geçmiş olduk. Ama tabii ki maç 5-1 bitebilir. O yüzden gol atmasak daha iyi olur’ demiştir" ifadesini kullandı.

Bildirici şöyle devam etti: "Sanırsınız bu kişi, RTÜK’ü temsilen yarışmaya katılmış. Beyazıt Öztürk de ‘Yok ben zaten korktum’ diye ekleyerek RTÜK’ten olduğu için bu yarışmacının kayırılması gerektiği mesajını aldığını ifade etmiştir. Bununla da kalmamış, RTÜK çalışanı Fırat, ‘RTÜK üyesi değilim, RTÜK’te çalışıyorum. Onu da yapacağız inşallah. 2 yıl sonra inşallah RTÜK üyesi olarak da sizi RTÜK’te misafir olarak ağırlamak isterim’ diye konuşmuştur. RTÜK çalışanının, Acun Ilıcalı’nın RTÜK ziyaretlerini ve Üst Kurul’un düzenlediği toplantılarda bulunmasını yarışmaya katılabilmek için fırsat olarak kullandığı da kendi ifadelerinden anlaşılmıştır."

"İNCELENMESİ GEREKİR"

RTÜK’ün bütün televizyonlara eşit mesafede durması gerektiğinin altını çizen Bildirici, "RTÜK Kurumsal Etik İlkeleri’ne göre, tüm amir ve çalışanlar kamu görevlisi olmanın saygınlığına yakışacak şekilde hareket etmeli ve kurumsal konumlarını kullanarak, yayın kuruluşlarından kişisel taleplerde bulunmamalıdır. Böyle bir tablonun ortaya çıkması ve bu konuşmalar, bütün televizyonlara eşit mesafede durması gereken RTÜK adına üzücü. Çok da sakıncalıdır. RTÜK çalışanının derhal bu yarışmadan çekilmesi ve bu gelişmelerin kurum içerisinde incelenmesi gerekir” dedi.

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İHD: Şirin Ünal şüpheli olmalıdır çünkü Kadirova'nın ölümü Ünal'ın silahıyla oldu

SONRAKİ HABER

Çapa'da bulunan İÜ Tıp Fakültesi öğrencileri: İlk talebimiz can güvenliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...