06 Ekim 2019 07:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güvenli bölgeyi ilk kez öneren şahsım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenli bölgeyi ilk kez öneren kişinin kendisi olduğunu söyledi: Obama’ya nerelerin güvenli bölge olabileceğini söyleyen şahsım. Daha sonra Trump bizim dediğimiz noktaya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı / Murat Çetinmühürdar / AA

Paylaş

Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirilen AKP 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı konuşmayla sona erdi.

Erdoğan konuşmasında, Ankara ve İstanbul’daki yerel seçimde belediye meclisinde çoğunluğu AKP’nin sağladığını belirterek, başarılı olduklarını savundu. Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölgeyi ilk kez öneren kişinin de kendisi olduğunu söyledi.

Erdoğan, AKP’nin zayıflamasıyla Türkiye savunmasının zayıflayacağını savundu “AKP’nin zayıflaması demek Türkiye’nin savunmasının zayıflaması demektir. Bizim ülkemiz ve milletimiz için yapacak çok işimiz var” dedi.

“Bu millet yüzde 51,5 ile yeni sistemi onaylamış kabul etmiş. Neyi kime soruyorsun? Biz millete sorduk” diyen Erdoğan, “Arkada egemenlik kayıtsız şartsız milletindir yazacak. Senin kitabında egemenlik kayıtsız şartsız malum kişilere dağdakilere aittir” ifadelerini kullandı.

Güvenli bölge tartışmalarına değinen Erdoğan, “Dün bir ukala güvenli bölgeyi ABD kendisi planlamış diyor. Erdoğan ile bir alakası yokmuş. Bunlar geçmişi okumaktan aciz zavallılar, ana muhalefetin atıkları… Obama’ya nerelerin güvenli bölge olabileceğini söyleyen şahsım. Daha sonra Trump bizim dediğimiz noktaya geldi. Sonra Fırat’ın doğusundan çekilmeyi gündeme getirdi. Ama yanındakiler talimata uymuş değiller” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybedenler mezarları başında anıldı

SONRAKİ HABER

9 ayda en az 1320 işçi can verdi: İşçi kırımını durdurmak için örgütlenmek gerekiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...