05 Ekim 2019 08:52

Van'da Demokrasi Nöbeti: Kayyumlar gidecek biz kalacağız

Van'daki Demokrasi Nöbeti'ne katılan Amed ve Van Emek Demokrasi Platformu ile İHD yöneticileri, hükümete kayyum politikalarına son vermesi çağrısı yaptı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Kayyumlara karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti Van’da 48’nci Amed ve Van Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkez yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti. Nöbette yapılan konuşmalarda, halkın iradesinin kayyumlarla gasbedildiği vurgulanarak, “Birlikte kazanacağız. Kayyumlar gidecek biz kalacağız” denildi.

Nöbette ilk konuşmayı İHD Genel Merkez Yöneticisi İsmail Boyraz yaptı. Seçme ve seçilme hakkının insanların en temel hakkı olduğunu vurgulayan Boyraz, “Avrupa yerel yönetim özerklik hakkını Türkiye kabul etmediği sürece Türkiye’de insanlar demokrasiye, yerel yönetimlere ve özgürlüklerine kavuşmayacaktır. Biz yine siyasal iktidara çağrıda bulunuyoruz. 19 Ekim’de kayyum atamalarından vazgeçmelerini ve seçilmiş belediye başkanlarını tekrar görevlerine getirmelerini istiyoruz” dedi.

Ardından konuşan Amed Emek ve Demokrasi Platformu Eş Sözcüsü Mehmet Şirin Gürbüz de halkın iradesi gasbedilerek kayyum atandığını dile getirdi. Gürbüz, “Birlikte daha güçlüyüz. Birlikte kazanacağız. Kayyumlar gidecek biz kalacağız” diye konuştu.

Van Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Bedri Yamaç da kayyum atamalarının emeğin gasbı ve barışın yok sayılması anlamına geldiğini ifade etti. Yamaç, yok sayma ve irade gasbını hiçbir zaman kabul etmediklerini bundan sonraki süreçte de kabul etmeyeceklerini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yeni dönemin faturası yine sırtımızda

SONRAKİ HABER

Okul kantinine mecbur kaldık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...