05 Ekim 2019 07:18

Öğrenci yemek de yemeyiversin!

Bu sayımızda Çukurova Üniversitesi'ndeki öğrenciler KYK ve yemekhane zamlarını değerlendirdi.

Paylaş

Felsefe Grubu Öğretmenliği Öğrencisi

Çukurova Üniversitesi

Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlara %20 civarında zam yaptı. En düşük 168 lira olan yurt ücreti 200 liraya yükseldi. Buna ek olarak yurtlardaki yemek fiyatlarına da azımsanmayacak ölçüde zam yapıldı. Geçen sene çorba, makarna, pilav ve salata çeşitlerinden herhangi bir ürün 2.5 liraya alınabilirken şimdi 3 liraya çıkarıldı. Yurtlardaki bu fiyat artışı ekonomik krizle boğuşarak okumaya çalışan öğrencinin işini bir kat daha zorlaştırdı. Koyun can derdinde kasap et derdinde. 

Kendimi bu durumdan soyutlayamam çünkü ben de bir öğrenciyim ve tüm samimiyetimle çektiğimiz sıkıntıları dile getirmek isterim. Devletin öğrenciye sağladığı burs 500 lira ki ben dâhil binlerce öğrenci kredi alıyor, yani geri ödemeli. İş garantisi bile vermeyen devlet zamanı geldiğinde o parayı söke söke alacak. Ufak bir gecikmenin bile bir bedeli olacak. Verilen 500 liranın büyük bir kısmı yurt ücretlerine ödeniyor. Kalan paranın bir kısmı yol parası. Ee öğrenci öğle yemeğini de yemeyiversin! Ne trajikomiktir ki borç olarak aldığımız parayı yurt ücreti olarak geri ödüyoruz. Öğrenciye ticari gözle bakılıyor.  Amaçları sadece öğrenciler üzerinden para kazanmak veya kazandırmak. 

Almanya ekonomisini teknolojiye, ilime, bilime yatırırken bizim ülkede işler değişiyor; asgari ücretlinin vergisine öğrencisinin üç kuruşuna göz dikiliyor. Bir düşünelim Almanlar bizi kıskanıyor mu? Zira ben Almanları çok kıskanıyorum.  

 

 

ÖNCEKİ HABER

Aleviler ve sosyalistler sempozyumu başladı

SONRAKİ HABER

Okumak için çalışmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...