05 Ekim 2019 07:07

YTÜ Millet Bahçesi Olmasın

Bu sayımızda Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki öğrenciler Millet Bahçesi projesini değerlendirdi.

YTÜ öğrencilerinin Twitter paylaşımları

Paylaş

Berfin Ezgi TATLI

Yıldız Teknik Üniversitesi

Yaz döneminde Yıldız Teknik Üniversitesi’ne millet bahçesi projesi yapılacağı açıklanmıştı. Millet Bahçesi projesi gibi kampüs yaşantısını bu denli etkileyecek bir projenin kararı alınırken, vaktinin çoğunu kampüste geçiren öğrencilerin fikri dahi sorulmamıştı. Kampüs yaşantılarını olumsuz yönde etkileyeceğini düşünen öğrenciler yurt ve kütüphane gibi acil ihtiyaçlarının karşılanmasını talep etmişlerdi. Okulların da açılmasıyla birlikte projenin yapımı açısından belki de daha somut bir hal kazanması üzerine adımların atılmaya çalışılacak olan Millet Bahçesi projesini Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri değerlendirdi.

“SEÇİM VAADLERİ ÜNİVERİSTEDE DENENMESİN”

Kontrol ve Otomasyon mühendisliği öğrencisi

“Millet bahçeleri" bir seçim vaadi olarak ortaya çıkmış ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesine yönelik bir iyileştirme veya yenilik sağlamayan bir proje. Kendi varoluşu bile bu kadar tartışmaya açık olan bir projenin, tarihi değer ve prestij sahibi bir teknik üniversitede denenmesi bile kabul edilemez. Hele ki o üniversitenin kendi içinde çözmesi gereken yurt, ring otobüsü, kütüphane hizmetleri, ders seçim sisteminin bozulması gibi çok daha önemli problemleri varken. Tüm bunları göz önünde bulundurunca okulumda böyle bir projenin gerçekleşmesini istemiyorum.

“ÜNİVERSİTEYE MİLLET BAHÇESİ VİZYONU YÜKLENMESİN”

Hazırlık öğrencisi

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi olarak yapılmak istenen millet bahçesini tümüyle reddediyorum. Partilerin ve/veya kişilerin seçim vaatlerinin bizlerin, yani öğrencilerin alanları olan üniversitelerde gerçekleştirilme hayaline karşı çıkıyorum. Üniversiteler özerk olmalıdır. Üniversiteme millet bahçesi yapılması durumunda ne ile karşılaşabileceğimi bilemiyorum. Millet bahçesi yapılmak isteneceğine keşke üniversitenin gerçek sorunları için uğraşılsa. Üniversite öğrencilerine hiçbir faydası olmayacağı belli olan bu projenin sadece üniversite yaşamımızda sorunlar yaratacağını düşünüyorum. Tek istediğim bu köklü üniversitenin üniversite olarak devam etmesi ve üniversiteye millet bahçesi misyonu yüklenmemesi.

DAYATILAN PROJEYE KARŞI

Harita mühendisliği öğrencisi

Hükümetin halkla dalga geçercesine sunduğu bir seçim teklifi olan Millet Bahçeleri projesi şimdi ise okulumuzda yapılmak isteniyor. Rektörlüğün öğrencilere başta tek bir bilgi vermeden kararını aldığı bu proje, üniversitemizin sosyal ve kültürel yapısını bozacaktır. Okul kartı olmadan giriş yapamayan biz üniversite öğrencilerinin yanında nasıl olacakta dışarıdan ziyaretçi alacaklarını henüz kendilerine dahi açıklayamamış olan Rektörlük, bu projenin üniversitemizin geleceği açısından ciddi sıkıntılar barındırdığını göz ardı etmekte. Birtakım yöneticiler saltanatını sürdürsün diye dayatılan bu projeye karşı öğrenciler olarak sonuna dek direneceğiz.

“BAŞKA ACİL İHTİYAÇLAR VAR”

İnşaat mühendisliği öğrencisi

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde eğitim görmeye hak kazanmış ve onun bir üyesi olarak kampüsümüzün bize sorulmadan rektörlüğün aldığı bir kararla millet bahçesi olması halinde üniversitedeki denetimsizliğin en üst seviyelere ulaşıp Davutpaşa Kampüsü'ndeki köpeklerimiz başta olmak üzere tüm canlıların hayati önem taşıyacak boyutta olumsuz etkileneceğini, üniversitedeki huzur ortamının bozulacağını, üniversitenin temel varoluş amaçlarından uzaklaşacağını düşünüyorum. Bu tür sebeplerden ötürü üniversitemizde millet bahçesi istemiyorum. Ayrıca üniversitemizin millet bahçesine değil, daha geniş bir kütüphaneye, yemekhaneye ve kapasitesi yeterli yurtlara ihtiyacı vardır. Öğrencilerin temel ihtiyaçlarının göz ardı edilip Ortabahçe'nin millet bahçesine dönüştürülmesi bizler tarafından doğru bulunmuyor ve kabul görmüyor.

ÖNCEKİ HABER

Hastane değil fabrika

SONRAKİ HABER

Barış Akademisyeni Hakan Koçak: Yargıçlardan önce YÖK cezalandırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...