03 Ekim 2019 08:56

10 Ekim Ankara Katliamı için yapılacak anmaların programı belli oldu

10 Ekim Ankara Katliamının 4’üncü yılı dolayısıyla katliamda yaşamlarını yitirenler için gerçekleştirilecek anma etkinliklerinin programı belli oldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Gar’ı önünde düzenlenen “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi”ne IŞİD’in düzenlediği bombalı saldırının üzerinden 4 yıl geçti. 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneğinin, katliamda yaşamını yitiren 103 kişinin anısına her yıl düzenlediği anma programının içeriği netleşti.

ANMA PROGRAMI

6- 12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek programın detayları şöyle: 

  • 6 Ekim saat 10.30’da katliamda yaşamını yitiren ve Karşıyaka Mezarlığında bulunan İdil Güneyi, Korkmaz Tedik, Ali Kitapçı, Uygar Coşgun ve Sevgi Öztekin’nin mezarları ziyaret edilecek. Burada yaşamını yitiren 103 kişi anılacak. 
  • 7 Ekim 12.30’da 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneğinde katliamın 4’üncü yıl anması için basın toplantısı ile çağrı yapılacak.
  • 9 Ekim 16.00-21.00 saatleri arasında Çağdaş Sanatlar Merkezinde Emine Kart’ın hazırlandığı Ardakalan kitap tanıtımı ve fotoğraf sergisi, müzik dinletisi ve yönetmenliğini Gül Büyükbeşe’nin yapımcılığını da Sibel Tekin’in yaptığı Ölüm Ne Yana Düşer Usta belgesel film gösterimi düzenlenecek.
  • 10 Ekim saat 09.00’da Numune Hastanesi önünde bir araya gelen kitle, katliamın yaşandığı Ankara Tren Garı önüne yürüyüş gerçekleştirecek. Ardından burada katliamın yaşandığı saat 10.04’te bir basın açıklaması düzenlenecek.
  • 12 Ekim saat 15.00’te Vengo Kafe’de Bizim Ali ve Benim Adım 10 Ekim kitaplarının tanıtımı ve imza günü etkinliği gerçekleştirilecek. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Metal işçileri MESS sürecini tartışıyor | "Üretimi etkileyecek eylemler yapmalıyız"

SONRAKİ HABER

CHP’li Özel: AKP-MHP birlikteliği yüzde 40’ı bulamaz durumda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...