03 Ekim 2019 09:16

Mardin’de polislerin karıştığı cinsel saldırı davaları

2016'da M.B. adlı kadına cinsel saldırıda bulunan Özel Harekat Polisi B.K. hakkında verilen beraat kararı onandı. Belediyede müdürlüğe atanan polis memuru E.U içinse zorla getirilme kararı çıkarıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mardin’de polislerin karıştığı cinsel saldırı davalarının birinde beraat kararı onandı, diğer davada sanık hakkında zorla getirme kararı verildi. İstinaf Mahkemesi, 2016 yılında M.B. adlı kadına cinsel saldırıda bulunan Özel Harekat Polisi B.K. hakkında yerel mahkemenin verdiği beraat kararını onayladı. Kayyumun Mardin Büyükşehir Belediyesinde müdür yaptığı Polis Memuru E.U’nun bir kadın çalışanı fuhşa zorlamasına dair yargılandığı davada ise sanık hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldı.

İSTİNAF BERAAT KARARINI ONADI

Mardin’de, 9 Mayıs 2016’da sosyal medya hesabı üzerinden tanıştığı M.B. adlı kadına (21) cinsel saldırıda bulunan B.K. isimli özel harekat polisi hakkında “Nitelikli Cinsel Saldırı”dan dolayı 12 yıl hapis istemiyle açılan dava 8 Şubat 2018’de Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde beraatla sonuçlandı. Dosya Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine gönderildi. İstinaf mahkemesi, yerel mahkemenin daha önce vermiş olduğu kararı onadı. Sanığın üzerine atılı suçu işlediği yönünde “Yeterli delil olmadığı”nı savunan mahkeme, Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinin vermiş olduğu beraat kararının “Uygun olduğu”na karar verdi.

ZORLA GETİRME KARARI

Mardin Büyükşehir Belediyesine tekrar kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman’ın önceki kayyumluğu döneminde belediyenin iştiraki olan Kent AŞ’nin başına getirdiği Polis Memuru E.U’nun kadın çalışan D.S’yi fuhşa zorlamasına ilişkin “basit cinsel saldırı” suçlamasıyla hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Yoğun güvenlik önlemleri altında başlayan duruşmaya sanık U. ve mağdur D.S. katılmadı. Duruşmayı çok sayıda kadın avukat ile Şahmaran Kadın Platformu üyeleri takip etti.

Ses kayıtlarının gizli alındığını ve planlı olduğunu savunan bunları kabul etmediklerini ifade eden E.U’nun avukatı “Müşteki zaten şikayetinden vazgeçmiştir. Müşteki İŞKUR üzerinden işe alınmış aralarında bir alt-üst ilişkisi yoktur” iddiasında bulundu.

Sanık Uysaler hakkında zorla getirilme kararı çıkaran mahkeme ise, sanık müdafiye savunma için süre verilmesini kararlaştırarak bir sonraki duruşmayı 9 Ocak 2019’a erteledi.

“DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Kadın kurumları, duruşma sonrası Mardin Adliyesi önünde açıklama yaptı. İlk açıklamayı yapan Mardin Tabip Odası Başkanı Derya Etem, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesinin bir kadını cinsel istismara maruz bırakan Özel Harekat Polisi B.K. hakkında beraat kararı vermesini kabul etmediklerini söyledi.

Ardından kadın örgütleri adına Şahmaran Kadın Platformu Üyesi Gülizar İpek konuştu. Kadınlar olarak cinsel istismar ve cinsel taciz vakalarının karşısında durmaya devam edeceklerini vurgulayan İpek, “Sanık avukatı beyanları ve yaptığı savunma ile var olan cinsel istismarı meşrulaştırmaya çalışmıştır. Müvekkili ile birlikte biz kadınlardan korktu ki duruşmayı kapalı yapma talebinde bulundu. Ama biz buradan bir kez daha bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtiyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

{{381242}}

ÖNCEKİ HABER

Tarık Ünlüoğlu için tören düzenlendi

SONRAKİ HABER

Metal işçileri MESS sürecini tartışıyor | "Üretimi etkileyecek eylemler yapmalıyız"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...