02 Ekim 2019 15:52

Bilal Erdoğan: Devletin herhangi bir vakfın kasasına para aktarması imkansızdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Okçular Vakfına devlet kurumlarından kaynak aktarıldığı iddialarına ilişkin konuştu.

Fotoğraf: Okçular Vakfı Basın Bülteni

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, 3-6 Ekim tarihleri arasında Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek olan Etnospor Kültür Festivali hakkında açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın konuğu olan Bilal Erdoğan, Okçular Vakfına kamu kurumlarından aktarıldığı iddia edilen kaynak için “Devletin herhangi bir vakfın kasasına para aktarması imkansızdır. Malazgirt anmalarında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na 'Konser verilmesi gerekiyor, yapın' dedik; Ulaştırma Bakanlığı’na 'Buranın yolunun halledilmesi gerekiyor, yapın' dedik; Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne 'Burayı park alanı yapın' dedik. Harcanan paralar Malazgirt etkinliklerinin yapılması için kurumların bizimle yaptığı protokol çerçevesinde kendi harcadıkları miktarlar” dedi.

Erdoğan, birçok vakıf ve derneğin devlet desteği aldığını söylerken, “Devlet desteği olmadan dünyanın neresinde yaşayabilmiştir kültür sanat? Bu gibi konularla ilgili devletin bu kurumlara destek olması kadar normal bir şey yok. Türkiye'de futbolun arkasında devletin olmadığını düşünelim, futbolu konuşabilir miyiz?​” ifadelerini kullandı.

OKÇULAR VAKFI İBB’DEN YAPILAN KAYNAK AKTARIMINI DA YALANLAMIŞTI

Okçular Vakfına daha önce İBB’den kaynak aktarıldığı iddiaları gündeme gelmişti. Sözcü Yazarı Çiğdem Toker, İBB’nin ‘STK (Sivil Toplum Kuruluşu)-Okul-Yurt Faaliyeti Raporu 2018’ raporuna atıfta bulunarak aralarında Okçular Vakfının da bulunduğu hükümete yakın vakıf ve derneklere toplam 847 milyon 592 bin 858 lira kaynak aktarımı yapıldığını belirtmişti.

Okçular Vakfı, kaynak aktarımını yalanlarken; ilerleyen süreçte kaynak aktarımının belgesi ortaya çıkmıştı. Ortaya çıkan resmi yazışmaya göre Okçular Vakfı Spor Kulübü Derneğine 1 Ocak 2019 ile 30 Haziran 2019 tarihleri arasındaki faaliyetlerinin harcamalarında kullanılmak üzere 1 milyon 200 bin lira yardım yapıldığı belirtilmişti. İki kurum arasındaki protokole göre 6 aylık faaliyetler için yapılan 1 milyon 200 bin liralık yardımın talebinin Okçular Vakfı Spor Kulübü Derneğinden geldiği, onayı da bir önceki İBB Başkanı AKP’li Mevlüt Uysal’ın verdiği ortaya çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BM'den Kaşıkçı cinayeti açıklaması: Soruşturma için yasal yetki gerek

SONRAKİ HABER

Trump azil soruşturması hakkında konuştu: Büyük sahtekarlık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...