02 Ekim 2019 08:26

Hamidiye boykotuna iki bakanlık ve saraylar da katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) ait Hamidiye suyuna boykot uygulayan kamu kuruluşlarına Kültür ve Sanayi bakanlıkları ile Milli Saraylar İdaresi ve Vakıfbank da katıldı.

Hamidiye Su Logosu

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) ait Hamidiye suyuna boykot uygulayan kamu kuruluşlarına yenilerinin eklendiği ortaya çıktı. İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, ‘Kültür ve Sanayi Bakanlıkları ile Milli Saraylar İdaresi ve Vakıfbankın da Hamidiye ile olan sözleşmelerini sonlandırdığını’ ilk kez açıkladı. Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ise, kamu kurumlarının yerli Hamidiye yerine suyu Fransız şirketten aldıklarını söyledi.

İMAMOĞLU SEÇİLDİKTEN SONRA

Tarık Balyalı, kamu kurumlarının Hamidiye ile sözleşmelerini Ekrem İmamoğlu’nun başkan seçilmesi sonrası sonlandırdığını söyledi:

“Bu İmamoğlu’na karşı bir can acıtma operasyonu. Birçok kamu kuruluşu Hamidiye ile ilişkisini ya sözleşmesi bittiği için, ya da sözleşmesinin ortasındayken sonlandırdı. Bunun tek sebebi Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanı olmasıdır. Yıllar boyunca Hamidiye suyu almışlar. Seçimle birlikte sihirli değnek değmiş Hamidiye’den vazgeçmişler. Bunun başka bir gerekçesi yok. 250’den fazla çalışan var. 1902 yılından beri su üretiyor. İstanbul için de çok ciddi bir değer. Temiz ve kaliteli su sunan bir kuruluş. Mesela Kültür Bakanlığı, Bilim ve Sanayi Bakanlığı, Milli Saraylar vazgeçti Hamidiye almaktan. Vakıfbank su almayı bıraktı. Bunun negatif bir kampanya olduğundan başkası aklımıza gelmiyor.”

YERLİ HAMİDİYE’DEN DEĞİL FRANSIZ ŞİRKETTEN ALIYORLAR

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Karabat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanının yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde Hamidiye Su ile THY arasındaki anlaşmanın bitirilmesinin nedenini sordu. Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı olmasını takip eden bu kararın tamamen siyasi bir tercih olduğunu söyleyen Karabat, kararı üzüntüyle ve şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade etti.

Karabat yaptığı açıklamada “Her söylemlerinde ‘yerli ve milli’ olduğunu iddia eden bir hükümet var; ama ne hikmetse bu hükümetin emrindeki kurumlar, kamu bankaları yerli bir marka olan Hamidiye yerine bir Fransız şirketi tercih ediyorlar” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cemal Kaşıkçı cinayetinin 1. yılı: Birçok soru hâlâ yanıtlanmadı

SONRAKİ HABER

Üvey torunlarını istismar eden emekli polis tutuklanmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...