01 Ekim 2019 03:13

301. Madde'den yargılanan Gazeteci Osman Akın'ın duruşması 9 Ocak'a ertelendi

Gazeteci Osman Akın'ın, "Afrinli tutuklulara zulüm" başlıklı haberi sebebiyle yargılandığı davanın bir sonraki duruşması 9 Ocak'a ertelendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Yeni Yaşam gazetesinin Eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Osman Akın'ın, "Afrinli tutuklulara zulüm" başlıklı haberi sebebiyle 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçunu işlediği iddiasıyla TCK 301. Madde'den açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Çağlayan'da bulunan İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Osman Akın, Avukat Özcan Kılıç ile katıldı. Dava Osman Akın'ın kimlik tespiti ile başladı ve ardından savunmasına geçildi. Akın savunmasında, haberi kendisinin yapmadığını söyledi ve "Mezapotamya Haber Ajansı'ndan haber değeri taşıdığı için aldım. Herhangi bir suç teşkil etmiyor" diye konuştu.

Avukat Özcan Kılıç ise suçlamaların soyut olduğunu, kurumlar sıralanırken bir bağ kurulmadığını vurguladı ve "Suçun oluşmadığını düşünüyoruz. Suç nitelendirilirken bile soyut bir niteleme yapılmıştır. Özgüleme yok" diye konuştu. Süre talep ettiklerini belirten Kılıç, "Mecliste yargı reformu içerisinde 301. Madde de dahil edilmiştir. Lehte değişiklik olma durumu vardır" dedi.

Mahkeme davanın 9 Ocak 2020 saat 10:20'ye ertelenmesine karar verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Julian Assange’nin babası: Oğlum 175 yıl ceza alabilir

SONRAKİ HABER

Oyuncu Abdi Algül hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...