30 Eylül 2019 21:22

Üretim rekoru kıran mesai üzerine mesai yapan Transit’e ne oldu?

Ford işçisi: Aylardır hafta tatilinde bile fazla mesai yapıyoruz. Bu süreçte ne kendimize, ne de ailemize zaman ayırabildik. Birdenbire duruş olacağının söylenmesi bizim açımızdan ciddi soru işareti.

Paylaş

Bir Ford Otosan işçisi
Kocaeli

Üyesi olduğumuz Türk Metal Sendikası 9 Eylül tarihinde MESS’e taslağını sundu, ilk görüşme ise bu tarihten hemen hemen bir ay kadar sonra 7 Ekim’de yapılacak. Her şeye zam üstüne zam gelirken okulların açılması ile birlikte masraflar artık boyumuzu aşmışken sendikacılar ilk görüşmeyi 1 ay sonra yapabiliyor. Öyle ya onlar her ay maaşlarını tıkır tıkır alıyor, üstelik de bizim aldığımızın 3-4 katı. Üstelik de bizim alın terimiz, bizim emeğimiz üstünden kuruyorlar bu lüks ve şatafatı. Onların umurunda mı işçi nasıl yaşıyor, ne çekiyor.

Zaten geç başlayan sözleşme görüşmeleri yetmezmiş gibi bir de şimdi montaj transit hattında duruş olacağı söyleniyor. Duruşun sebebine dair sadece parça eksikliği gibi dedikodudan ibaret şeyler var. En başta izni olanların izne çıkarılacağı konuşulurken şimdi herkesin izne çıkarılacağı söyleniyor. Fakat net olarak bize bir şey denmiyor. Diğer taraftan sendikanın eğitim adı altında işçileri Didim’e sendika oteline götürüleceği de yine konuşulanlar arasında.

Daha geçtiğimiz günlerde Ford tarihinde üretim rekoru kıran Transit’te bizleri tebrik edip baklava dağıtanlar bu konuda hiçbir söz söylemiyor. Tabii bu duruşun tam sözleşme görüşmesinin olduğu güne denk gelmesi de ayrı bir soru işareti. Aylardır hafta tatilinde bile fazla mesai yapıyoruz. Bu süreçte ne kendimize, ne de ailemize zaman ayırabildik. Bu kadar yoğun bir tempo ile çalışırken birdenbire duruş olacağının söylenmesi, üstelik de bu duruşun 7 Ekim tarihinde başlayacak olması bizim açımızdan ciddi soru işareti. Burada bir danışıklı dövüş mü var? Üretim rekoru kıran mesai üzerine mesai yapan Transit’e ne oldu?

ÖNCEKİ HABER

Metal fabrikalarında işçi atan patronlar üretim baskısını artırdı

SONRAKİ HABER

Nihat Kazanhan dosyası AYM'de: Etkili soruşturma yürütülsün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...