28 Eylül 2019 08:45

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden 150 mahalleye 150 kreş projesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Yuvamız İstanbul’ projesi kapsamında 150 mahalleye 150 kreş açacaklarını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) ‘150 mahalleye 150 kreş’ sloganıyla başlatılacak ‘Yuvamız İstanbul’ projesi kapsamında Pendik’te inşa edilecek ilk kreşin temeli atıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu temel atma töreninden önce projeyi tanıttı. İlk etapta yapılacak 11 kreşten 1000, 150 kreşten 15 bin çocuğun faydalanması hedefleniyor.

İBB başkanı, “Adil koşullarda yetişmek ve eğitim görmek; eşit, sağlıklı ve mutlu bir hayat sürebilmek hayata gözlerini İstanbul’da açan çocuğun hakkı” dedi.

3-5 YAŞ ARALIĞINDAKİ ÇOCUKLARIN ÜÇTE İKİYE YAKINI EĞİTİMDEN YOKSUN

İstanbul’da yaşayan 0-3 yaş grubundaki çocuklar arasından kreş ya da anaokuluna gidenlerin oranının yüzde 15’i geçmediğini vurgulayan İmamoğlu “3-5 yaş arasındaki çocuklarımızın, üçte ikiye yakın kısmı eğitim imkanlarından uzak. Esenyurt, Bağcılar, Ümraniye, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Sancaktepe, Sultanbeyli, Fatih, Esenler gibi ilçelerde kent ortalamasının altında okul var. Bu ilçeler aynı zamanda sosyoekonomik açıdan en dezavantajlı ailelerin yaşadığı ilçeler. Üstelik 0-5 yaş grubundaki çocuk nüfusunun da en fazla olduğu ilçeler. Örneğin İstanbul Esenyurt’ta okula gitmeyen 0-5 yaş çocuk oranı, Türkiye’nin en dezavantajlı 21 ilinde okula gitmeyen çocuk oranından bile daha yüksek” dedi.

"150 KREŞ FAALİYETE GEÇİNCE 15 BİN ÇOCUK YARARLANACAK"

Proje kapsamında ilk etapta Pendik, Kartal, Sultanbeyli, Sancaktepe, Sultangazi, Küçükçekmece, Avcılar, Esenyurt, Arnavutköy, Silivri ve Beylikdüzü’nde toplam 11 kreş inşa edilecek. Bu kreşlerden 1000 çocuk yararlanacak. 150 kreşin faaliyete geçmesiyle, İBB kreşlerinden yararlanan çocuk sayısı 15 bin olacak.

YAPIM MALİYETİ 2 MİLYON İLE 4 MİLYON ARASINDA DEĞİŞECEK

Farklı tiplerde inşa edilecek kreşlerin inşaat ve yapım maliyetleri, 2 milyon 500 bin lira ile 4 milyon lira arasında değişecek. Kaliteli prefabrik yapılar olarak tasarlanan kreşler, yapısal çelik elemanlarla modüler sistemle planlandı. Kreşlerin yapımında sürdürülebilirlik ve ekolojik duyarlılık ilkeleri gözetilecek.

Bu konuyu bir seferberlik gibi gördüklerini vurgulayan İmamoğlu, 150 kreşle başlangıç yaptıktan sonra kentin 961 mahallesine kreş açmayı hedeflediklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fabrikada çalışma yükü evde şiddet artıyor

SONRAKİ HABER

Dilek Bekiroğlu: Orta şiddetli depremde bile hazır olmadığımızı gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...