27 Eylül 2019 07:59

Diyarbakır'da devlet hastanesinde çalışan kadına yönelik saldırı protesto edildi

Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde çalışan bir kadının boşanmak istediği erkek tarafından bıçaklı saldırıya uğraması, DAKAP üyesi kadınlar tarafından protesto edildi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz | Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde çalışan bir kadının boşanmak istediği erkek tarafından saldırıya uğraması, Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) üyesi kadınlar tarafından protesto edildi.

MA'da yer alan habere göre, DAKAP üyesi kadınlar, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde sağlık personeli olarak çalışan bir kadının boşanmak istediği erkek tarafından 23 Eylül Pazartesi günü bıçaklı saldırıya uğramasına dair, hastane önünde basın açıklaması düzenledi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz ile DAKAP yöneticileri ve üyelerinin katıldığı açıklamada “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz", "İstanbul Sözleşmesi'ni uygula” pankartları açıldı; “Erkek vuruyor, devlet koruyor”, “Kadına uzanan eller kırılsın”, “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı.

DAHA ÖNCE DE SALDIRDI FAKAT SERBEST BIRAKILDI

Basın açıklamasını yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Eş Başkanı Gönül Adıbelli, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde taşeron şirkete bağlı çalışan ve saldırıya uğrayan kadının hastane çalışanları tarafından yaralı halde tesadüfen kurtarıldığını söyledi. Olay sırasında hastane polislerinin müdahalede bulunmadıklarını belirten Adıbelli, “Kadın arkadaşımız 2 gün önce yine evde şiddet gördüğünü, olayı emniyete bildirdiği halde saldırganın serbest bırakıldığını belirtmiştir” dedi.

"ŞİDDET, DEVLETTEN BAĞIMSIZ DEĞİL"

Saldırıya uğrayan kadınla ilgili koruma kararı olduğuna dikkat çeken Adıbelli, saldırganın kamu kurumunda rahat bir şekilde saldırıyı gerçekleştirdiğini belirtti. Adıbelli, “Çok iyi biliyoruz ki bu şiddet bu sistemin bir parçasıdır ve yöntemler devletin yarattığı şiddet dilinden bağımsız değildir” diye konuştu.

"KADINLAR ARTIK SUSMAYACAK"

HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz ise kadına yönelik şiddetin adresinin yine bir kamu kurumu olduğunu ifade ederek “Her gün onlarca kadın katlediliyor. Kadınlar sustukça faşizm hayatın her alanında karşımıza çıkıyor” dedi. Tüm kadın kazanımlarını mücadele ederek elde ettiklerini vurgulayan Aydeniz "Kadınlar artık susmayacak ve erkek zihniyete karşı her alanda mücadele edecek" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ulaştırma Bakanlığı İBB’yi Haydarpaşa Garı ihalesinde istemedi

SONRAKİ HABER

Erdoğan’ın 'güvenli bölge' planı: Yabancı fonlarla 200 bin konut!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...