27 Eylül 2019 04:17
Son Güncellenme Tarihi: 27 Eylül 2019 11:23

3 ilde okul servisleri kaza yaptı: 2 öğrenci yaşamını yitirdi, 13 kişi yaralandı

Hakkari'de öğrenci servisinin şarampole devrilmesi sonucu 2 öğrenci yaşamını yitirdi, 5 öğrenci yaralandı. Adana'da ve Trabzon'da da öğrenci servislerinin kaza yapması sonucu 8 kişi yaralandı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hakkari, Adana ve Trabzon'da öğrenci servislerinin kaza yapması sonucu 2 öğrenci yaşamını yitirdi, 13 kişi yaralandı.

Hakkari'nin Derecik ilçesinde ortaokul öğrencilerini taşıyan servis minibüsünün şarampole devrilmesi sonucu 2 öğrenci yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı. Gelişen Köyü Ortaokulunda eğitim gören öğrencileri Toklu mezrasına taşıyan minibüs Serhatkale mevkisinde şarampole devrildi.

Kazada yaralanan 6 öğrenci ve sürücü ambulanslarla Şemdinli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralı öğrencilerden 2'si yaşamını yitirirken,  sağlık durumu ağır olan 2 öğrenci askeri helikopterle Van'a sevk edildi. Sürücü ve yaralı öğrencilerin tedavisi sürüyor.

ADANA'DA ÖĞRENCİ SERVİSİNİN DEVRİLMESİ SONUCU 6 ÖĞRENCİ YARALANDI

Adana'nın Feke ilçesinde bir öğrenci servisi, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 20 metrelik uçuruma devrildi. Belenköy Mahallesi yakınlarında yaşanan kazanın çevredeki sürücüler tarafından haber verilmesi üzerine olay yerine ambulans sevk edildi. DHA'nın aktardığına göre kaza sonucu 6 öğrenci yaralandı. Feke Devlet Hastanesi'ne kaldırılan öğrencilerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis ekiplerinin kazayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

OF'TA ÖĞRENCİ SERVİSİ İLE KAMYONET ÇARPIŞTI: 2 SÜRÜCÜ YARALANDI

Trabzon'un Of ilçesinde de sabah saatlerinde öğrenci servis minibüsü ile kamyonetin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 1'i ağır, 2 sürücü yaralandı. Kazada çarpışmanın etkisiyle yoldan çıkan servis minibüsündeki öğrenciler, korku ve panik yaşadı.

Of-Çaykara karayolu, Cumapazarı mevkiinde Of Anadolu Lisesi'ne öğrenci götüren öğrenci servis minibüsü ile kamyonet çarpıştı. Kazada, kamyonet ve minibüs sürücüleri yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada öğrenci servisinde bulunan öğrenciler, şok yaşarken, yaralı sürücüler de, gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedaviye alınan yaralılardan, kamyonet sürücüsü Ahmet Yıldırım'ın durumunun kritik olduğu, diğer servis sürücüsü Sümer'in ise hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Türkiye genelinde geçen yıl meydana gelen 428 bin 74 trafik kazası yaşandı. Bu kazalarda 3 bin 373 kişi hayatını kaybetti, 310 bin 109 kişi yaralandı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İETT, metrobüsün gece hattına sefer ve araç takviyesi yaptı

SONRAKİ HABER

Figen Yüksekdağ: Siyasi iktidar mahkemelerin üzerinden elini çekmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...