26 Eylül 2019 05:09

Kârı düşen özel okul patronları MEB’e sığındı: Özel okul açılışları dondurulsun

Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, özel okul kontenjanlarının boş kalması üzerine Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulundu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, bu yıl özel okulların toplam kontenjanlarının yüzde 60'ının boş kaldığını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) özel okul açılışlarının üç yıl dondurulması ve kota getirilmesi talebini ileteceklerini bildirdi.

Türkiye'de son 4 yılda özel öğretim kurumu sayısının 2 kat arttığını söyleyen Dal, “Okullaşma anlamında bu güzel bir şey ama aynı oranda öğrencinin artması da beklenirdi. 4 yıl önce 600 küsur bin öğrenci, 6 bin küsur okulumuz vardı. 4 yıl içerisinde okul sayısı 12 bin 500'e, öğrenci sayısı 1 milyon 440 bine çıktı ama boş kontenjanlar daha fazla arttı. Özel okulların 3 milyon 800 bin kontenjanı var ama yüzde 60'ı boş kaldı” dedi.

Kurumsallaşmamış pek çok özel okulun kontenjanlarının boş kaldığını söyleyen Dal, yüzde 15'e yükselmesi beklenen özel okullarda okuyan öğrencilerin eğitimdeki payının ekonomik sorunların da etkisiyle son 2 yılda yüzde 8,7'de kaldığını kaydetti.

BATIK OKULLARIN MEB’E DEVRİ GÜNDEME GELMİŞTİ

Geçtiğimiz ay Milli Eğitim Bakanlığınca, özel okulların açılmasında fiziki ve çevre koşullarını yeniden düzenleyen ve kapanma riski bulunan özel okullara ilişkin mali önlemler içeren yeni bir yönetmelik hazırlığı kamuoyuna duyurulmuştu. Yönetmeliğe göre mali nedenlerle kapanma riski bulunan özel okulların yönetiminin Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesi planlanıyordu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Asgari ücret karın bile doyurmuyor: Açlık sınırı 2 bin 65 TL

SONRAKİ HABER

Bingöl'de okulda cıvadan zehirlenen 7 çocuk yoğun bakımda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...