24 Eylül 2019 07:30

TCDD, Sirkeci Garı ve Haydarpaşa Garı'nın bazı bölümlerini kiraya verecek

TCDD, tarihi Sirkeci ve Haydarpaşa garlarının bazı bölümlerinin kültür, sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere kiraya verileceğini açıkladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ihaleye gireceklerini duyurdu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarınca (TCDD) tarihi Sirkeci ve Haydarpaşa garlarının bazı bölümleri, kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere kiraya verilecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, söz konusu yerlerin tümünü kiralamak için ihaleye gireceklerini söyledi.

Resmi Gazete’de 22 Eylül 2019 Pazar günü yayımlanan ilana göre, Sirkeci ve Haydarpaşa garlarının bazı bölümleri, kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere kiraya verilecek. TCDD tarafından verilen ilanda ihalenin, 4 Ekim’de yapılacağı belirtildi. Aylık kira bedeli 30 bin TL üzerinden açılacak ihaleye katılmak için 90 bin TL teminatın bankaya yatırılması gerekirken, kiralama süresi 15 yıl olarak belirlendi.

İMAMOĞLU: İHALEYE GİRECEĞİZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, söz konusu ihaleye katılacaklarını açıkladı, “Haydarpaşa Garı, Sirkeci Garı ihaleye çıkıyor. Büyükşehir belediyesi olarak tümüyle almak için ihaleye gireceğiz. Turizm, kültürel, sosyal hizmetler diye çıktı. Biz orada kararlı şekilde İstanbul halkı adına, İBB olarak katılacağımızı duyuralım. Harem'e Haydarpaşa'yı da katarak kültürel alan oluşturarak bayram kutlamasının eksenini orada kurmak istiyoruz. Harem - Üsküdar alanında trafiğe kapalı raylı sistem olacak” dedi.

KİRALANACAK BÖLÜMLER

Tapu kayıtlarına göre, Sirkeci Garı'nın yer aldığı 1 ada, 20 parsel 98 bin 199 metrekare. TCDD ise bu alanın 2 bin 420 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 4 bin 170 metrekaresini kiraya verecek. Yine tapu kayıtlarına göre, 240 ada 16 parselde bulunan Haydarpaşa Garı, 390 bin 700 metrekarelik alanı kapsıyor. Kiraya verilecek bölüm ise 2 bin 340 metrekarelik kısmı kapalı olmak üzere toplam 25 bin 50 metrekarelik alandan oluşuyor. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Increasing dissatisfaction in teachers’ rooms at schools in Turkey

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da korucular HDP binasına saldırdı: 5 yaralı, 5 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...