22 Eylül 2019 17:05
Son Güncellenme Tarihi: 23 Eylül 2019 09:04

Dersim'de askeri aracın ezdiği 22 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Dersim'de 22 yaşındaki Oktay Er, askeri aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Arşiv fotoğraf: Cem Özdel/AA

Paylaş

Dersim merkeze bağlı Çimenli Köyü'nde yaşayan Oktay Er askeri aracın çarpması sonucunda hayatını kaybetti.

Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Göktepe köyündeki ana cadde üzerinde dün akşam saatlerinde Çimenli köyüne dönmek için karşıdan karşıya geçen 22 yaşındaki Oktay Er’e yoldan geçen askeri araç çarptı. Çarpma sonucu Er, olay yerinde yaşamını yitirdi. Er’in cenazesi otopsi işlemleri için Malatya’ya gönderildi.

BABA: ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM

Oktay’ın babası Cebrail Er, kazanın dümdüz ana cadde üzerinde olduğunu söyleyerek, askeri aracın hızlı gelmesi sonucu oğlunun yaşamını yitirdiğini söyledi. Olay yerinde savcıyı 3 saat beklediklerini söyleyen baba Er, “Olay yerindeki incelemeden sonra cenaze Mazgirt ilçesine gönderildi. Orada bize ambulans verilmedi. Merkez hastanesini aradık, onlar da araç göndermedi. Daha sonra yetkililerin araya girmesi ile ambulans verildi. Oradan cenazeyi Malatya’ya getirebildik. Ana cadde üzerinde dümdüz yol, nasıl olur da oğlumu görmezler. Oğlumu öldürenlerden şikayetçi olacağım” dedi. 

Oktay Er’in cenazesi, yarın Çimenli köyünde defnedilecek. 

Bölge kentlerinde zırhlı araçlar ile ölümler çok sık yaşanırken, son olarak Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde 11 Eylül’de seyir halinde olan polise ait zırhlı aracın çarpması sonucu 6 yaşındaki Efe Tektekin yaşamını yitirmişti. İHD Diyarbakır Şubesi'nin açıkladığı rapora göre 2008-2018 yılları arasında bölge illerinde zırhlı araç çarpmalarında 36 kişi yaşamını yitirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ezîdî kadınlar: Kendi topraklarımızda özgür yaşamak istiyoruz

SONRAKİ HABER

Hakim ile Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'un duruşma salonundaki fotoğrafına HSK'dan inceleme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa