21 Eylül 2019 05:19

Mersin Üniversitesi öğrencilerinden yemekhane zammına karşı boykot çağrısı

Mersin Üniversitesi öğrencileri, yemekhane ücretlerinin 2 lira 25 kuruşa indirilmesi için üç günlük yemekhane boykotu gerçekleştirecek.

Mersin Üniversitesi giriş kapısı | Fotoğraf: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Paylaş

Mersin Üniversitesi öğrencileri, yemekhane ücretlerinin 2 lira 25 kuruşa çekilmesi için yeni eğitim yılının başında üç günlük yemekhane boykotu yapacak.

Mersin Üniversitesi öğrencileri, yemekhane ücretine yapılan zammın geri çekilmesini yeterli bulmayarak ücretlerin 2017-2018 akademik yılındaki gibi 2 lira 25 kuruşa inmesi için, eğitim yılı başında üç günlük boykot gerçekleştirecek.

Mersin Üniversitesinde 2018-2019 akademik yılı başlangıcında 2 lira 25 kuruş olan yemekhane ücretlerine yıl içerisinde iki kez zam yapılmıştı. 50 kuruşluk üçüncü ve son zamla birlikte yemek ücreti 2019-2020 akademik yılında 3 lira 50 kuruşa yükseldi. Öğrencilerin zamma karşı change.org’da başlattığı kampanya sonucu yemekhane ücreti 3 liraya indirildi. Mersin Emek Gençliği ise yaptığı açıklama ile bunun bir kazanım olduğunu ancak yeterli olmadığını dile getirerek "Bu kazanımdır ancak yeterli olmadığı ortadadır. Bugün hâlâ yapılan burs zammı, yemekhane zam oranını karşılamamaktadır. Yemekhane ücretlerine geçtiğimiz yıl içinde gelen bütün zamların da geri çekilmesini ve öğrencilerin uygun fiyata beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini talep ediyoruz. Mersin Üniversitesi öğrencilerini bu süreçte söz söylemeye ve sözünü birleştirmeye çağırıyoruz" şeklinde çağrı yapmıştı.

Mersin Üniversitesi öğrencileri birleşme çağrısına yanıt verdi. 11 öğrenci topluluğu, yapılan zamlara karşı pazartesi, salı ve çarşamba olmak üzere üç gün sürecek bir boykot gerçekleştirme kararı aldı. Öğrenci toplulukları, yaptıkları açıklamada "Biz Mersin Üniversitesi öğrencileri olarak tüm arkadaşlarımızı yapılan zamların tamamının geri çekilip yemekhane ücretlerinin 2017-2018 akademik yılında olduğu gibi 2 lira 25 kuruş olması için pazartesi, salı ve çarşamba günleri yemekhanede yemek yememeye çağırıyoruz" diyerek boykota katılım çağrısı yaptı. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş kararı sonrası Erdoğan: Bunları bırakamayız, şehitlerimiz bize hesap sorar

SONRAKİ HABER

Temelli'den Demirtaş kararı açıklaması: Yargı talimatla çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...