18 Eylül 2019 02:13

Endonezya'daki orman yangınları nedeniyle hava kirliliği kritik seviyeye ulaştı

Endonezya'nın Orta Kalimantan eyaletinde hava kirliliği tehlikeli seviyeye ulaştı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Endonezya'nın Orta Kalimantan eyaletinin başkenti Palangkaraya'da orman yangınları nedeniyle hava kirliliği kritik seviyeye yükseldi.

Palangkaraya'da hava kirliliği, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) güvenilir eşik olarak kabul ettiği PM2,5 oranı yaklaşık 23 katı olan 570'e ulaştı. Orman yangınlarının olduğu Jambi, Riau ve Batı Sumatra eyaletlerinde de hava kirliliği insan sağlığını tehdit eder seviyede. Yetkililer, özellikle Riau gibi yangınların yoğun olduğu bölgelere daha fazla personel ve yangın söndürme helikopteri sevk edildiğini bildirdi.

Bu arada orman yangınlarını incelemek üzere Riau eyaletine giden Devlet Başkanı Joko Widodo, ilgili tüm birimlerin yangınları söndürmek için büyük çaba sarf ettiğini söyledi.

Temmuz ayından bu yana Sumatra ve Borneo Adası'nda 6 eyaletteki çeşitli noktalarda orman yangınları devam ederken, hava kirliliğine karşı halka maske takılması ve uzun süreli açık hava aktivitelerinden kaçınılması uyarısı yapılıyor.

Yangınlara, özellikle mayıs-eylül arasında yaşanan kurak mevsimin yanı sıra çiftçilerin devletin izni olmadan arazi açma ve anız yakmak amacıyla yaktığı ateşler neden olabiliyor. (Cakarta/AA)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Gençağa Karafazlı silahlı saldırıya uğradı

SONRAKİ HABER

Sarf malzemesi eksiği nedeniyle hastanelerde ameliyatların ertelendiği iddia edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...