17 Eylül 2019 12:30

Tutuklu bulunan şarkıcı Hozan Cane’ye ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten hapis cezası

Almanya vatandaşı şarkıcı Hozan Cane, "cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

HDP'nin seçim çalışması için 2018’de geldiği Edirne'de polislerce gözaltına alınarak tutuklanan ve Hozan Cane ismiyle tanınan şarkıcı Saide İnaç'a bu kez de 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla hapis cezası verildi.

Şarkıcı İnaç, geçen yıl 24 Haziran'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili HDP'nin çalışmalarına destek vermek amacıyla haziran ayında Edirne'ye geldi. Kent merkezindeki çalışmaların ardından Enez ilçesine geçen İnaç, dönüş yolunda Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sosyal medyadaki paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. İnaç, Edirne 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde ‘terör örgütüne üye olmak’, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

CUMHURBAŞKANI'NA HAKARETTEN DE CEZA ALDI

İnaç hakkında, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla Edirne 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada da bugün karar açıklandı. Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılan İnaç, suçlamaları kabul etmeyerek, kendisi adına sosyal medyada bir çok hesap açıldığını söyledi. Sosyal medyadaki sahte hesaplarla ilgili hukuki süreç başlattıklarını söyleyen İnaç, “Sayın Cumhurbaşkanına hakarete yönelik bir paylaşımım yok. Hakaret paylaşımı benim tarafımdan gerçekleştirilmiş değildir. Bir sanatçı olarak bırakın Cumhurbaşkanını, sıradan bir insana hakareti de kendi kişiliğime aykırı görürüm. Bana ait olmayan bir paylaşım. Facebook sayfasının nasıl açıldığını dahi bilmem. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, İnaç'ı, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıp, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bankaların sermayesi 49 milyar lira arttı; 46 milyar liralık kredi takibe aktarılacak

SONRAKİ HABER

Picasso'nun eserleri İzmir'de sanatseverlerle buluşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...