17 Eylül 2019 07:01

CHP’li Ömer Fethi Gürer: Engellilerin istihdam sorunu çözülmeli

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, engelli personel istihdamı ile ilgili soru önergesine gelen sınırlı yanıta tepki gösterdi. Gürer engelli istihdamı sorununun çözülmesini istedi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, engelli personel istihdamı ve engelli personel istihdamının artırılmasına yönelik yazılı soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’ın yanıtı sınırlı kaldı. Gürer, engellilerin istihdam sorununun çözülmesini istedi.

Ömer Fethi Gürer Milli Eğitim Bakanlığına yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesinde, “Bakanlığınız ve bağlı kuruluşlarda istihdam edilen engeli çalışan sayısı ne kadardır? Bakanlığınız ve bağlı kuruluşlarda engelli çalışan istihdam edilmesi amacıyla bulunan kadrolarda boş kadro sayısı ne kadardır? 2019 yılının ikinci yarısı itibariyle engelli istihdam edilmesi yönünde çalışmalar yapılmakta mıdır?​” şeklindeki sorularına yanıt istedi.

Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, engelli personel istihdamına ilişkin yönetmeliğin ilk defa yayınlandığı tarih olan 1983 yılından bugüne taşra teşkilatında eğitim öğretim hizmetleri sınıfı dışında 24 bin 824 personelin istihdamının sağlandığını, 2019 yılında ise 1250 engelli öğretmenin atamasının yapıldığını açıkladı.

Ülkede engellilerin farklı sorunlar yaşadığını belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Milli Eğitim Bakanlığında engelli öğretmenler atama umudu ile beklemektedir. Bakanlık, engelli öğretmenlere bir an önce kadro vermelidir. Kamuda engelli çalıştırma oranının yüzde 3’ten yüzde 6’ya çıkarılması, özelde yüzde 4 olan oranın ise yüzde 5’e yükseltilmesi için kanun teklifi verdim. Yüzde 3 kuralı yerine daha fazla istihdamın sağlamasına engel bir durum yoktur. 10 binin üzerinde engelli üniversite mezunu, 100 bine yakın işsiz engelli iş beklemektedir. Anayasada güvence altına almasına rağmen, engellilerin sorunları onları mutlu kılacak biçimde ele alınmamaktadır. Kamu ve özel sektör, engelliler için başta istihdam olmak üzere daha çok olanak yaratmalıdır. Milli Eğitim Bakanı sorularımızı açıklıkla yanıtlamaktan kaçınmıştır. Çalışan öğretmen ve personel sayısı içinde, engellilerin sayısı çok sınırlı kaldığı için rakamları vermekten kaçınmışlardır. Bu yıl yapılan alım çok sınırlıdır. Atama bekleyen engelli öğretmenlerin bir an önce ataması yapılmalıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

26. Dönem Milletvekili Mehmet Ali Pulcu AKP'den istifa etti

SONRAKİ HABER

Without political will, any press freedom ‘reform’ will be merely window-dressing

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa