12 Eylül 2019 06:22

Ankara’daki tren kazası soruşturmasında bakanlığın yanıtı bekleniyor

9 kişinin hayatını kaybettiği Ankara’daki yüksek hızlı tren kazasına ilişkin soruşturmanın tamamlanması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yanıtı bekleniyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile raylarda kontrol için bulunun kılavuz trenin 13 Aralık 2018 tarihinde çarpışması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor. Savcı Ejder Oğuz Özdemir tarafından yürütülen soruşturmada, kazada sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle makasçı Osman Y., hareket memuru Sinan Y. ve kontrolör Emin Ercan E., tutuklandı; TCDD Bölge Müdürü Duran Y.,  YHT Gar Müdürü Talip Ü., YHT Gar Müdür Yardımcısı Kadir O. ve YHT Gar Bölge Müdürlüğü Trafik ve İstasyon Yönetimi Servis Müdürü Ünal S’nin ise şüpheli sıfatıyla ifadeleri alındı. Soruşturma kapsamında savcılık tarafından tayin edilen bilirkişi tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz Temmuz’da dosyaya giren raporda, dönemin TCDD Genel Müdürü İsa A., şu anda TCDD Genel Müdürü olan dönemin Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan U., Mükerrem Aydoğdu, Trafik ve İstasyon Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Recep K., TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ç, 8'inci Bölge Müdürü Duran Y., 8'inci Bölge Servis Müdürü Ünal S., 8'inci Bölge Servis Müdür Yardımcısı Ergün T., EKAY Daire Başkanı Tuna A'nın da kusurlu olduğu vurgulandı.

SORUŞTURMA DAVA AŞAMASINA GELDİ

Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre; kazanın ardından soruşturmada görevlendirilen iki savcı, hiçbir detayı atlamadan koordineli bir şekilde çalıştı. Bilirkişiden teknik konularda destek alan savcılık, kazayla ilgili sorumluları tespit etti. Tüm şüphelilerin ve şikayetçilerin ifade işlemlerini tamamlayan savcılık, bu kapsamda TCDD Genel Müdürü İsa A. ve TCDD Genel Müdürü dönemin Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan U. hakkında Ulaştırma Bakanlığı'nda kovuşturma için izin talebinde bulundu.

5 KİŞİ İÇİN KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞI KARARI

Savcılık, kazada ölen makinistler Adem Yaşar, Hulusi Böler ve Kadir Ünal'ın yanında, 5 Mart 2019'da hayatını kaybettiği anlaşılan dosyanın şüphelilerinden Ankara YHT Gar Müdürü Talip Ünal ile kazada kusuru bulunmadığı anlaşılan kılavuz trenin 2'nci makinisti Kenan Günay hakkında kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verdi. Savcılığın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan gelecek cevabı beklediği, cevabın gelmesinin ardından da dava açacağı öğrenildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

TSK'den İdlib'deki gözlem noktaları için askeri sevkiyat

SONRAKİ HABER

Ürdün'de zam talebiyle grev yapan öğretmenler geri adım atmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...