11 Eylül 2019 13:54

Eski Almanya Milletvekili Kılıç: Tuzak kurup gitmemi beklediler

Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında Türkiye'de dava açılan Eski Almanya Milletvekili Memet Kılıç, gazetemize yaptığı açıklamada kendisini gözaltına almak için bir tuzak kurulduğunu söyledi.

Memet Kılıç

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Alman Yeşiller Partisi eski Federal Parlamento Milletvekili ve Avukat Memet Kılıç, 2017'de başlatılan soruşturma konusunda kendisine bilgi verilmemesini “tuzak” olarak değerlendirdi. Kılıç, Alman Hükümeti için silah satışının düşünce özgürlüğünden daha önemli olduğunu da ifade etti.

Avukatlarının verdiği bilgiye göre kendisi hakkında 2017 yılında bir soruşturmanın başlatıldığını ancak bu konuda kendisine hiçbir bilgi verilmediğini anlatan Kılıç, “Eğer bir soruşturma başlatılmışsa bu konuda ifademe başvurmak için Ankara'daki adresime bildirim yapılabilirdi. Ayrıca Almanya'daki adresimden de bana kolaylıkla ulaşabilirlerdi. Şimdi bu gecikmeye gerekçe olarak Ankara ile İstanbul arasında yetki tartışmasına bağlanıyor. Halbuki bu doğru değil. Soruşturma başlatıldı ve Türkiye'ye gitmem beklendi. Böylece gözaltına alıp tutuklayacaklardı. Soruşturma kararının bugüne kadar bildirilmemesi bunun ifadesi. Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip eden birisi olarak, üç yıldır Türkiye'ye gitmiyorum. Gittiğim zaman bir şeyler olabileceğini hissediyordum” dedi.

İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

Türkiye ve Almanya vatandaşı olan Kılıç, Erdoğan'a hakaretten hakkında Türkiye'de dava açılan ilk Almanyalı siyasetçi olma özelliği taşıyor. 2009-2013 yılları arasında Yeşiller Partisi'nden Federal Parlamento'ya seçilen Kılıç, değişik komisyonlarda yer aldı.

Halen Heidelberg'de avukatlık yapan Kılıç 17 Aralık'ta Ankara'da görülecek ilk duruşmaya katılmayacağını ifade etti. Avukatı Veysel Ok aracılığıyla gelişmeleri takip ettiğini belirten Kılıç, Almanya'da yaşayan bir siyasetçiye karşı dava açılmasını ise şu şekilde değerlendirdi: “Gelişmeler artık yeni bir aşamada. AKP artık eskisi gibi güç kazanmıyor. Tersine her geçen gün can çekişiyor. Canını kurtarmak için çırpınırken sağa sola saldırıyor” dedi.

Kılıç'a dava açılması Alman basınında geniş bir şekilde yer aldı. Gazete ve televizyonlar Erdoğan'ın yeniden Almanya'da yaşayan muhalifleri hedef aldığına dikkat çekildi.

ALMANYA İÇİN SİLAH SATIŞI DAHA ÖNEMLİ

Kılıç, Erdoğan'ın Türkiye içinde ve dışındaki muhalifleri susturmak için yaptığı baskının Alman Hükümeti ve Başbakan Angela Merkel'in çok fazla umrunda olmadığını belirterek, “7 Haziran seçimlerini kaybeden Erdoğan, 1 Kasım seçimlerine gitmeden önce Merkel'i ağırladı. O Merkel'i bir kraliçe, Merkel de onu bir siyasetçi gibi ağırladı. Sonuçta Türkiye halen Almanya'nın en çok silah sattığı ülkelerin başında yer alıyor. Dolayısıyla silah satışı bir muhaliflere karşı açılan davalardan çok daha önemli” dedi. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Stockholm’de Hong Kong’la dayanışma eylemi yapıldı

SONRAKİ HABER

Tahir Elçi cinayetiyle ilgili delilin UYAP’tan silindiği iddia edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...