10 Eylül 2019 23:36

Ahmet Atakan, katledilişinin 6’ncı yılında anıldı

Gezi direnişi sırasında polis saldırısı nedeniyle hayatını kaybeden Ahmet Atakan, ölümünün 6. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Fotoğraf: Sendika.Org

Paylaş

Hatay’ın Armutlu Mahallesi’nde, 10 Eylül 2013’te Abdullah Cömert yürüyüşü ve ODTÜ direnişine destek eylemi sırasında polisin müdahalesi sonucu katledilen Ahmet Atakan, ölümünün 6’ncı yılında mezarı başında anıldı.

Hatay’ın Armutlu Mahallesi’nde, 10 Eylül 2013’te Abdullah Cömert yürüyüşü ve ODTÜ direnişine destek eylemi sırasında polisin müdahallesi sonucu katledilen Ahmet Atakan, ölümünün 6’ıncı yılında mezarı başında anıldı. Armutlu’da yapılan anmaya Atakan’ın ailesi, arkadaşları ve bir çok siyasi parti ile STK temsilcileri katıldı.

Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan anmada yaptığı konuşmada, “Çektiğimiz acının tarifi imkansız. Tek istediğimiz şey başka çocuklar öldürülmesin, başka anneler ağlamasın. Biz adalet istiyoruz ve bunu her yerde dile getiriyoruz. Bu ülkede adalet yerle bir olmuş durumda” ifadelerini kullandı. Anmada, ‘Ahmet için adalet’ pankartları açıldı.

6 YIL GEÇTİ, SORUŞTURMA TAMAMLANMADI

Ahmet Atakan’ın öldürülmesinin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen, soruşturma henüz tamamlanmadı. Soruşturma tamamlanmadığı için de mahkeme aşamasına geçilemedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Endonezya'da 5.7 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Sancaktepe'de kadın cinayeti: Naciye Torunoğlu evinde ölü bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...