09 Eylül 2019 14:01

“Yeni doktorlar neden güvenlik soruşturmasına takılıyor?”

CHP'li Dr. Müzeyyen Şevkin, adli sicil kaydı olmamasına rağmen güvenlik soruşturması bahanesiyle ataması yapılmayan işyeri hekimi gençlerin sorununu meclise taşıdı.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası (DHY) kapsamında zorunlu hizmet kurasına katılan, adli sicil kaydı olmamasına rağmen güvenlik soruşturması bahanesiyle ataması yapılmayan işyeri hekimi gençlerin sorununu meclise taşıdı.

Genç hekimlerin serzenişlerini meclis gündemine taşıyan CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlandırılması istemiyle TBMM’ye iki ayrı soru önergesi verdi.

“MEMURİYETLERİ VE İHTİSAS EĞİTİMLERİ HÜKÜMET ELİYLE ENGELLENİYOR”

Şevkin, “Ülkesine hizmet etmek isteyen 2018 yılı mezunu doktorlar daha fazla mağdur edilmemeyi ve ülke ekonomisine bir şekilde katkıda bulunmayı büyük bir istek ve heyecanla bekliyor” dedi. Anayasa ile güvence altına alınmış olması gereken çalışma ve eğitim görme haklarının engellenmiş olmasını hiçbir vicdani ve hukuki zemine oturtamayan yeni mezun gençlerin memuriyetleri ve ihtisas eğitimi almalarının hükümet eliyle engellendiğini söyleyen Şevkin, ayrıca sertifikalarınin İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nce aktifleştirilmemesi nedeniyle de büyük mağduriyet yaşadıklarını vurguladı.

Dr. Şevkin, iki bakandan yanıt beklediği sorular şöyle:

  1. 2018 yılında üniversitelerin Tıp Fakültesi bölümlerinden mezun olan ve Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası (DHY) kapsamında zorunlu hizmet kurasına katılan ancak adli sicili temiz olmasına rağmen güvenlik soruşturması bahanesiyle ataması yapılmayan kaç kişi mevcuttur?
  2. Mezuniyet sonrası girmiş oldukları Tıpta Uzmanlık Sınavlarında başarılı olup çeşitli üniversiteleri kazanan doktorlar, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) kurumlarından neden kabul görmemektedir?
  3. Bu süreçte geçimlerini sağlamak amacıyla özel sektörde ‘iş buluruz’ ümidiyle İşyeri Hekimliği sınavına girip başarılı oldukları halde diğer başarılı olan meslektaşlarının sertifikaları bakanlıkça aktifleştirilmesine rağmen 2018 yılında mezun olan doktor adaylarının sertifikaları neden halâ aktifleştirilmemiştir?
  4. Gerekli işlemlerin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yetkili mercilerince bir an evvel yapılması ve artık 'hekim' ünvanı’nı kullanabilmeyi umut eden genç doktorlarımız için bir girişimde bulunacak mısınız?

(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hollanda'da silahlı saldırı: 3 ölü, 1 yaralı

SONRAKİ HABER

BM Özel Raportörü Urmila Bhoola: Dünyada 40 milyon insan köleleştirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...