09 Eylül 2019 07:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kayıp nesiller yetiştirdik

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı açılışı dolayısıyla Kadıköy Atatürk Fen Lisesi'nde gerçekleştirilen törende konuştu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı açılışı ve yapımı tamamlanan okulların açılış törenine katıldı. Kadıköy'de bulunan Atatürk Fen Lisesi'nde gerçekleştirilen açılış törenine Erdoğan'ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmasında, “Son 10 yılımız yapılan reformlarla, yeni yapılarla Türkiye'nin çehresinin değiştiği bir dönemdir. İstanbul Havalimanımızın yolcu sayısı 30 milyonu aştı” dedi.

‘GELENEK OLUŞTURAMADIK’

Eğitimdeki niteliksizliği ‘kalite’ üzerinden ifade eden Erdoğan, “Artık hep birlikte eğitimde kalite artışı gibi daha fazla emek, zaman isteyen meselelere yoğunlaşmamız gerekiyor. Eğitimde Cumhuriyet tarihimiz boyunca bize özgü bir gelenek oluşturamadık. Böyle bir sistem kuramadık. Hukukta, idari düzende olduğu gibi eğitimde de batıyı kopyalamayı tercih ettik” dedi.

Bu nedenle kendi değerlerini yadsıyan kuşaklar yetiştiğini iddia eden Erdoğan, “Aslını inkar eden kayıp nesiller yetiştirdik. Eğitimde yaptığımız reformların gayelerinden biri de bu sakat anlayışı ortadan kaldırmaktır” diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Adli yıl başladı; Evrensel'in bu hafta 3 ayrı davası var

SONRAKİ HABER

HDP'den kayyuma 40 milyon TL'lik usulsüzlük ile ilgili suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...