09 Eylül 2019 06:47

“Sakal nedeniyle istifa ettim” diyen Erdoğan’ı istifa dilekçesi yalanladı

Sakal nedeniyle İETT'den istifa ettiğini ileri süren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “özel sektörden aldığı teklif” nedeniyle istifa ettiği ortaya çıktı.

Fotoğraf: Hakime Torun - Nursima Keskin/DHA

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün imam hatipliler buluşmasında dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

“İstanbul'da İETT'de sakallılarla uğraşmaya başladılar. Benim dönemimde de bir albayı getirdiler İETT'nin başına. Personellerin sakalını kesiyordu. En son ben kaldım. Benim de sakalım vardı, beni de çağırdı. Dedi ki ya sakal ya istifa. Ben de ertesi gün istifamı verdim ayrıldım” diyen Erdoğan'ın bu sözlerinin doğru olmadığı ortaya çıktı.

Birgün'de yer alan habere göre, sakal nedeniyle istifa ettiğini ileri süren Erdoğan'ın “özel sektörden aldığı teklif” nedeniyle istifa ettiği ortaya çıktı.

Sabah gazetesinin 24 Eylül 2014'te yayınladığı haberde, “İETT'nin arşivindeki dikkat çeken belgelerden birisi de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kurumdan ayrılırken verdiği istifa dilekçesi. 1974 yılında İETT'ye sınav ile giren ve kurumun spor servisinde 7 yıl çalıştıktan sonra 1981'de işten ayrılan Erdoğan, istifasına gerekçe olarak ise özel sektörden almış olduğu uygun iş teklifini sunmuş” ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hegemonya mücadelesinde bir meydan iki figür: Bir yanda AKM, diğer yanda Taksim Camii

SONRAKİ HABER

İşsiz kalan maden işçileri TKİ'nin verdiği sözler üzerine açlık grevini sonlandırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...