7 Eylül 2019 09:44

Eski milletvekili Biçer, Ali Ağaoğlu'nun taciz içerikli sözleriyle uzlaşmayacak

Ali Ağaoğlu'nun eski milletvekili Tur Yıldız Biçer’e yönelik sözleri hakkında “uzlaşma bürosuna gönderilme” kararı verildi, Biçer kabul etmedi: Cinsiyet eşitliğine inanmayan zihniyetle uzlaşmayacağım.

Eski milletvekili Biçer, Ali Ağaoğlu'nun taciz içerikli sözleriyle uzlaşmayacak

Ekran görüntüsü, BBC'nin belgeselinden alınmıştır. 

Ali Ağaoğlu’nun “kadınlar benim malım” sözleri hakkında “Kovuşturmaya gerek yoktur” kararı çıktı. Ağaoğlu, bu sözleri üzerine suç duyurusunda bulunan eski CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer için “Dava açan hanımefendiyi eve bekliyorum” diyerek sözlü taciz etmişti. 

Mahkeme bu tacizle ilgili olarak “uzlaşma bürosuna gönderilme” kararı verdi. Biçer ise uzlaşmayı kabul etmedi. 

BirGün’den Gökay Başcan’a konuşan Biçer, “Kadına yönelik şiddetin arkasında bu söylemler yatıyor. Ölümlerin arkasında bunları sebep gördüğüm için ben bu şiddetle uzlaşmayacağım. Bu barbarlıkla, bu toplumsal cinsiyet eşitliğine inanmayan hasta zihniyetle uzlaşmayacağım” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

İLGİLİ BAŞLIKLAR

Evrensel'i Takip Et