05 Eylül 2019 17:07

Canan Kaftancıoğlu'na destek veren sanatçıların sayısı 153'e yükseldi

Bugün hakim karşısına çıkacak olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na destek amacıyla hazırlanan mesaja imza veren sanatçıların sayısı 153'e yükseldi.

Fotoğraf: Hakan Kaya/DHA

Paylaş

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 5 ayrı suçtan 17 yıla kadar yargılandığı davada 3. kez hakim karşısına çıkacak. Kaftancıoğlu'na destek vermek amacıyla 153 sanatçı ortak açıklama yayımladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün 5 ayrı suçtan 17 yıla kadar yargılandığı davada 3. kez hakim karşısına çıkacak. Kaftancıoğlu’na 153 sanatçıdan destek açıklaması geldi.

28 Haziran’da görülen ilk duruşma öncesinde 53; 18 Temmuz’da görülen ikinci duruşma öncesinde de 134 sanatçının imzaladığı destek bildirisine karar duruşması öncesi imza verenlerin sayısı 153’e yükseldi.

Arif Sağ, Ataol Behramoğlu, Barış Atay, Bedri Baykam, Bülent Emrah Parlak, Cahit Berkay, Edip Akbayram, Erdal Erzincan, Fazıl Say, Ferhan Şensoy, Genco Erkal, Leman Sam, Müjdat Gezen, Rutkay Aziz, Zülfü Livaneli ve Murathan Mungan gibi kültür sanat dünyasının çok önemli isimleri Kaftancıoğlu’na destek açıklamasında bulundu. Sanatçılar yayınladıkları bildiride “Bugüne kadar her koşulda barışı ve kardeşliği savunan Kaftancıoğlu'nun hukuksuz bir şekilde yargılanmasına itiraz ediyoruz. Canan Kaftancıoğlu 16 milyon insanın sesidir, bu sesin susturulmasına izin vermeyeceğiz. 16 milyon İstanbulluyla birlikte seninleyiz Canan. Asla yalnız yürümeyeceksin” ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu'na destek vermek amacıyla açıklama yayımlayan CHP il başkanları da "Kaftancıoğlu Davası, soruşturmanın başlatılmasından iddianamenin hazırlanmasına kadar baştan sona siyasi bir davadır. Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden toplumsal muhalefete gözdağı verilmek için açılan bu dava, ifade özgürlüğüne ve demokrasiye karşı açıkça bir darbedir" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İmamoğlu ve Demirtaş ailelerine cinsel saldırı tehdidinde bulunan kişi serbest

SONRAKİ HABER

Elbistan Devlet Hastanesinde bir hastaya cinsel taciz iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...