04 Eylül 2019 08:48

PES: Demirtaş'ın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz

Avrupa Sosyalistler Partisi Başkanı Sergey Stanişev, "Selahattin Demirtaş'ın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" çağrısı yaptı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Avrupa Sosyalistler Partisi (Party of European Socialists, kısaca PES) Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin Selahattin Demirtaş hakkında verdiği “tahliye” kararının derhal uygulanması ve Demirtaş’ın serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Mezopotamya Ajansının aktardığına göre PES Başkanı Sergey Stanişev şunları söyledi:

“Türkiye Selahattin’i hapiste tutarak, onun haklarını ve Türkiye halkının siyasal haklarını ihlal ediyor. Daha önce söylediğimiz gibi bu suçlamalar siyasidir ve tek amacı demokratik muhalefeti susturmaktır. Demirtaş'ın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.

Selahattin, yalnızca Kürt azınlık için değil, tüm Türk vatandaşları için insan hakları, demokrasi ve özgürlükler için mücadele eden biridir. Tek suçu demokratik, ilerici bir Türkiye için çalışmaktı. Bunun için neredeyse üç yıldır cezaevinde tutuluyor. Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini ihlal ediyor.

PES olarak Türkiye’deki üyelerimiz HDP ve CHP’yi desteklemeye, haklarına ve üyelerinin haklarına saldırıldığında onların yanında olmaya devam edeceğiz.” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Malulen emekli KOAH hastası, "çalışabilir" raporu yüzünden 9 aydır maaş alamıyor

SONRAKİ HABER

Ekmek zammını değerlendiren Kocaelililer: Savaşa var bize yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa