03 Eylül 2019 08:15

Atatürk Orman Çiftliği’ne sahip çıkma çağrısı

Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin metrekaresi yıllık 10 kuruştan kiraya çıkarılacak olmasına kurumlar tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazilerinin metrekaresi yıllık 10 kuruştan kiraya çıkarılarak peşkeş çekilmesine sendikalar, meslek örgütleri, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerinin arasında olduğu 36 kurum tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, 8 Eylül Pazar günü düzenlenecek ihaleden önce 5 Eylül günü 13.30'da TOKİ binası önünde eylem çağrısında bulunuldu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesinde yapılan basın toplantısında sendikalar, meslek odaları ve siyasi partilerin temsilcileri de bulundu. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, satış ve kiralamalarla gündeme gelen AOÇ talanının adli yıl açılışıyla bir kez daha gündeme geldiğini söyledi. Çünkü adli yıl açılışının yapıldığı Sarayın AOÇ arazisine kaçak bir şekilde yapıldığını ifade eden Candan, “Mekanın kendisinin kaçaklığı, aslında hukuksuzluğun simgesi haline gelmiş durumdadır. Bu nedenle AOÇ mücadelesi gündemden hiç düşmeyecek” dedi.

AOÇ arazilerinin TOKİ, Gazi Üniversitesi ve ABD Büyükelçiliği gibi  birçok yere ya devredilidğini ya da satıldığını anlatan Candan, 8 Eylül Pazar günü itibariyle yine AOÇ arazilerinin 300 bin metrekaresinin kiralama yoluyla  ve bir metrekaresi yıllık 10 kuruştan açık artırmaya çıkartıldığını söyledi. Dolayısıyla AOÇ alanlarının tamamının sistematik bir şekilde talan edildiğini belirten Candan, demokratik kitle örgütleri, meslek odaları ve sendikalarla birlikte pazar günü saat 13:30’da Bilkent’teki, TOKİ binasının önünde olacaklarını açıkladı. Herkesi AOÇ'ye sahip çıkmaya davet eden Candan, “İhanetin ihalesi olmaz demek için buradayız. AOÇ mücadelesi sadece Ankara’da değil tüm Türkiye'de verilmelidir” dedi.

ÇAĞRIDA BULUNAN KURUMLAR

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Tabip Odası, KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi  Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı, CHP Çankaya İlçe Örgütü, Halkevleri, Tüm Emekli Sen, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Tüketici Hakları Derneği, Divriği Kültür Derneği, CHP Altındağ İlçe Örgütü, Saraçoğlu Mahallesi Yaşatma Derneği, Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) ,TOMEB Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Ankara Şubesi, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Genel Merkez, Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği, Artvin Çevre Platformu (ARÇEP), Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Ankara Şubesi, ÖDP Ankara İl Örgütü, Soysal Demokrat Avukatlar Derneği, Kültür Sanat Emekçileri Derneği, HDP Ankara il Örgütü, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ankara Örgütü, Devrimci Parti Ankara İl Örgütü, Sosyal Demokrasi Derneği, Türkiye İşçi Partisi, Ankara Dersimliler Derneği, ESP Ankara İl Örgütü, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Ankara CUMOK, Demokratik Alevi Derneği, Politeknik Ankara Temsilciliği, Türkiye Kadın Dernekleri Konfederasyonu, Yaygara Güncel Sanat İnisiyatifi, AOÇ arazilerinin talanına karşı “İhanetin ihalesi olmaz” çağrısı yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeni e'nin eylül sayısında gündem iklim krizi

SONRAKİ HABER

Sinop'ta balıkçıların 'palamut' hayali boşa düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa