02 Eylül 2019 06:18

CHP'den Ümraniye'deki cinsel istismara tepki: Kapsamlı bir denetim başlatılmalı

Ümraniye’de Fıkıh-Der’e ait yatılı Kuran kursunda çok sayıda öğrencinin cinsel istismara maruz bırakılmasına tepki gösteren CHP'li Gökçe Gökçen, kapsamlı bir denetim başlatılmasını istedi.

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Ümraniye’de Fıkıh-Der’e ait yatılı Kuran kursunda çocuklara yönelik cinsel istismar olayına ilişkin açıklama yaparak istismara karşı kapsamlı bir denetim başlatılmasını ve istismarla mücadele için adım atılmasını istedi.

Gökçen, yaptığı açıklamayla Ümraniye’de Fıkıh-Der’e ait yatılı Kuran kursunda meydana gelen çocuk istismarına tepki gösterdi. Cinsel istismarla etkili bir mücadele için sadece tutuklama kararlarının yetmeyeceğini belirten Gökçen, “Çocukların bilimsel eğitim alabileceği bir ortamın sağlanması, laiklik ilkesinin tam olarak uygulanması ve illegal yapılara sadece iktidarla benzer söylemleri var diye göz yumulmaması gerekiyor” dedi.

"YANDAŞ BASIN NEDEN SESSİZ?"

Acilen kapsamlı bir denetim başlatılması gerektiğini vurgulayan Gökçen, “Siyasal İslamcılığa hizmet eden ve dini duyguları sömüren kurumlarda meydana gelen çocuk istismarı olaylarını yandaş basında da, iktidarın söylemlerinde de göremiyoruz. Birkaç kurum korunabilsin diye bu yapılan, halkın ve muhalif basının haberinin olamadığı birçok yerde olabilecekler hakkında soru işareti yaratıyor. Acilen bu duyarsız ve korkunç tutumdan vazgeçilerek kapsamlı bir denetim başlatılmalı ve çocuk istismarıyla mücadelede hangi adımların atılacağı kamuoyuna açıklanmalıdır. Çocuk istismarı, siyasi tercihlerle ilgili tavır alınacak bir mesele değil” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İmamoğlu'ndan İSPARK açıklaması: Ücretsiz ve indirimli yararlanan 60 bin araç var

SONRAKİ HABER

Menemen’de savaş mağdurları için Srebrenitsa Anıtı açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...